KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Juniori BiH protiv Gruzije u Doboju

05.09.2018. - Fudbalski klub Mladost iz Doboja domaćin je dva prijateljska susreta juniorskih selekcija BiH i Gruzije. Prvi susret ne rasporedu je u srijedu 5. septembra u 17 sati

bih junori

Fudbalski klub Mladost Doboj-Kakanj ponovo je domaćin jednoj od fudbalskih selekcija BiH. Bh juniori će odigrati dva kontrolna susreta sa odgovarajućom selekcijom Gruzije, a prvi meč je na programu u srijedu 5. septembra 2018. godine u 17 sati, dok je drugi dva dana kasnije u 11:00 sati.

Selektor Slaven Musa kaže da su pred ekipom značajni testovi uoči kvalifikacija:

-Ove dvije provjere će nam dosta značiti pred kvalifikacije. S obzirom na to da je dvomeč u zvaničnom terminu za prijateljske utakmice možemo računati i na igrače iz inozemstva, prije svih na Milana Savića i Jusufa Gazibegovića.Tu ima i nekih godinu dana mlađih momaka koje želimo da provjerim, kazao je Musa za zvaničnu stranicu N/FSBiH, pa dodao:

-Nažalost, zbog povreda neće biti Marušića, Zilića i Alića. Imamović je već duže vrijeme takođe povrijeđen. U svakom slučaju, imaćemo još jednom priliku da se uvjerimo u kvalitete igrača sa kojim raspolažemo i svi koji su pozvani će dobiti šansu za igru. Očekujem da i mi u stručnom štabu riješimo neke nedoumice na nekim pozicijama, a nećemo zanemariti ni rezultat.

Za ovaj dvomeč Musa je pozvao ove igrače:

Jasmin Kršić (Željezničar), Luka Kačavenda (Vojvodina, Srbija), Eldar Šehić (Željezničar), Faris Zubanović (Željezničar), Đani Salčin (Sarajevo), Dženan Osmanović (Željezničar), Ahmed Hasanović (Sarajevo), Eldin Omerović (Sloboda), Milan Šikanjić (Borac), Mateo Božić (Hajduk Split, Hrvatska), Miralem Ramić (Hertha BSC, Njemačka), Luka Garić (Kicker Offenbach, Njemačka), Adis Mujkić (Catania, Italija), Nemanja Vještica (Partizan, Srbija), Dino Kurbegović (Mainz 05, Njemačka), Marko Brkić (Zvijezda 09, Bijeljina), Igor Savić (Zrinjski), Haris Kotarević (Dordrecht, Holandija), Jusuf Gazibegović (Liefering, Austrija), Milan Savić (Mechelen, Belgija), Stefan Santrač (Grafičar, Srbija), Elvir Muminović (Sion, Švajcarska), Robert Voloder (1. FC Koln, Njemačka), Berin Alić (Sarajevo).

Pozivamo sve Kakanjce da svojim prisustvom uveličaju ovaj praznik sporta na terenima FK Mladost Doboj-Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u