KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Još jedan Giletov kakanjski koncert za pamćenje

02.08.2016. - Drugog dana, četvrtih po redu Kaknjskih dana kulture i sporta, kao šlag na tortu, došao je koncert Amara Jašarspahića.

Danas je bilo teško i izbrojati programske sadržaje koji su počeli prijepodne u 10,00 sati, tako da je Giletov solistički koncert, pred više hiljada posjetilaca, došao kao nagrada za naporan dan.
Dok smo gledali osmjehe i slušali vrisak za vriskom, zatim horsko pjevanje, nismo mogli, a da se ne prisjetimo dočeka kada je Gile pobjedio u Zvijezdama Granda. Nismo mogli da se ne prisjetimo velikog pobjedničkog koncerta na stadionu Rudara. Nismo mogli da se ne sjećamo jer je puno večerašnjih slika izgledalo kao tada. Imali smo utisak da su i večeras svi putovi vodili u Kakanj. U glavnu ulicu, pred veliku pozornicu. Sve je podsjećalo na Gileta iz tog vremena. Lijepo se bilo vratiti vakat zanosa, radosti, ponosa... Dio toga još uvijek traje. I još će trajati. Pun pogodak za organizatora.Na kraju najveći dobitnik je publika.

Sutra je novi dan. Novi koncert na centralnoj pozornici. Nove zvijezde Granda: Ibro Bublin i Fatmir Sulejmani se nalaze pred velikim izazovom. Hoće li se ponoviti večerašnja posjeta i večerašnje raspoloženje? U iščekivanju odgovora na ovo pitanje, gledajte ovaj Fotozapis sa Giletovog koncerta...

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u