KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Još jedan domaći neuspjeh Rudara

08.10.2017. - Serija neuspjeha zeleno-crnih nastavljena je i u meču sa povratnikom u prvoligaško društvo, ekipom konjičkog Igmana, koji iz Kaknja nosi jedan vrijedan bod

Da se igrači Rudara nalaze u velikoj krizi potvrdio je i dvoboj s borbenim Konjičanima, koji su velikim zalaganjem, čvrstom i agresivnom igrom uspješno parirali nemoćnim izabranicima trenera Pavića koji je i ovaj susret posmatrao sa tribina budući da njegva licenca još uvijek nije završena.

U blijedom prvom poluvremenu skoro da i nije bilo prilika, izuzimajući onu kapitena Igmana Senada Kašića iz 16.minute, kada je njegov udarac u bliži ugao Dujković krajnjim naporom izbio u korner. Tek u finišu prvog dijela Zeleno-crni su šutevima s distance Čaluka i Čive zaprijetili mladom Tariku Abduhaloviću, koji je s dosta teškoća ukrotio njihove udarce.

U drugom poluvremenu igrači Rudara su imali veći posjed lopte i jalovu terensku incijativu,ali bez izrazitih prilika. Gosti su zgusnutom odbranom uspjeli zaustaviti sve pokušaje Rudarevih napadača i povremenim kontrama tražiti priliku da dođu do vodstva. Upravo im je to pošlo za rukom u 74.minuti, kada je nakon greške Harisa Heće, mladi Mufid Salčinović u trku prešao četvoricu igrača Rudara i sa desetak metara snažnim udarcem savladao nemoćnog Ratka Dujkovića. Samo dvije minute kasnije, Salčinović je zbog drugog žutog kartona isključen i gosti su ostali s desetoricom igrača.

Tek tad je uslijedio jači pritisak zeleno-crnih, koji su uspjeli stići do izjednačenja u 82.minuti, kada je Mirza Kovač na asistenciju Bajre Spahića prisebnim udarcem u donji desni ugao savladao Abdulahovića.Bio je to prvi gol Kovača u dosadašnjem dijelu sezone iako je svih deset utakmica bio u početnoj postavi ! U 85.minuti Kobilica centaršutom pogađa Bajru Spahića u glavu, ali njegov udarac brani Abdulahovića. Imali su Mirza Kovač i Bajro Spahić u zadnjim minutama još povoljne prilike koje nisu iskoristili i Rudar je ostao bez pobjede.Nakon poraza od Orašja i Slavena, te remija u komšijskom derbiju protiv Bosne, Zeleno-crni su protiv Konjičana izvukli samo jedan bod, što je više nego zabrinjavajuće jer domaći teren više nije nikakva prednost za ovu generaciju Rudara. Gubitak 10 domaćih bodova u deset odigranih sigurno ne pamte ni najstariji simpatizeri Rudara, koji tone sve više i pred novim trenerom Pavićem je mnogo posla da ovaj tim izvuče iz krize čiji su korjeni mnogo dublji nego što njegovo vodstvo misli.

Blijede igre i slabi rezultati utjecali su na sve manju posjetu i igrači Rudara konačno moraju da shvate da njihov odnos prema igri i klupskim obavezama mora biti konkretniji i korektniji jer u protivnom doći će u još težu situaciju,a zašto ne reći i borbu za opstanak !

Rudar-Igman 1:1

Stadion Rudara. Gledalaca: 400

Glavni sudija:Darko Gedžić(Brčko). Pomoćnici; Josip Vorgić(Domaljevac) i Nikola Bošnjak (Tramošnica). Četvrti sudija:Elvedin Topuzović(Tuzla). Posmatrač suđenja: Ermin Halilagić(Sarajevo). Delegat:Nikola Trogrlić(Donja Mahala).

Strijelci:0:1 Mufid Salčinović(73), 1:1 Mirza Kovač(82).

Žuti kartoni:Čehajić, Hećo i Kovač(Rudar), Kašić i Razić(Igman).

Crveni karton: Mufid Salčinović (Igman, 75.minuta zbog drugog žutog kartona).

RUDAR: Ratko Dujković, Armin Sarvan, Vahidin Čaluk, Admir Smolo, Sanel Alić, Haris Hećo(od 76.Dženan Durak), Adin Čiva, Belmin Kobilica, Mirza Kovač, Malik Gačić(od 4.Bajro Spahić), Belmin Čehajić(od 63.Amel Neimarlija).Trener:Boris Pavić.

IGMAN: Tarik Abdulahović, Dino Razić, Aldin Kovačević, Kemal Lončarić, Samir Zeljković(od 90. Admir Đono), Senad Kašić(od 86. Vedad Šabanović) Idriz Džafić, Amer Drljević, Mufid Salčinović, Zoran Blagojević i Vernes Islamagić. Trener:Adis Obad.

M.Komšo & E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u