KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Jedinko Perica trener Interblocka

27.07.2017. - Bivši fudaler Rudara i Olimpije, koji je u dva navrata bio na kormilu ljubljanskog prvoligaša, imenovan je za novog trenera momčadi Interblocka

Jedinko_PericaJedinko Perica, prilikom nedavnog boravka u Kaknju

Nakon duže pauze, Jedinko Perica ponovo se vraća na slovensku nogometnu scenu. Odlaskom Sanela Konjevića, koji je prihvatio vođenje ekipe Radomlja, momčad ljubljanskog Interblocka u sezoni 2017/2018 predvodit će Kakanjac, Jedinko Perica.

Legendarni dugogodišnji branič Olimpije u nogometnim krugovima poznat kao veliki motivator, koji je s dosta uspjeha vodio brojne slovenačke klubove. Momčad Olimpije trenirao je u dva navrata, 1996/97. i 1999/2000.godine. U Interblocku očekuju da će njegovo veliko iskustvo i pozitivan pristup pridonijeti povratku ovog kluba na staze uspjeha.
Jedinko Perrica posjeduje UEFA PRO diplomu koju je stekao prije tri godine u Centru za edukaciju trenera u N/FS BiH. Upravo zbog nedostaka validne licence, Perica je duže vrijeme bio bez angažmana.

Jedinko Perica rođen je 9.1.1956.godine u Kaknju. U prvom timu Rudara debitirao je kao sedamnaestogodišnjak na poziciji lijevog beka, a zatim se kod trenera Dragana Ljubojevića, Miše Smajlovića i Džemaludina Mušovića proslavio kao libero. Iz Rudara je pod čudnim olonostima u Olimpiju otišao kao tridesetjednogodišnjak 1988. godine i punih pet sezona branio boje tadašnjeg jakog ljubljanskog prvoligaša od 1988 do 1992., kada je zbog ratnih dejstava prekinuto takmičenje u tadašnjoj Prvoj ligi Jugoslavije.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u