KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Javno izvedena radio drama Aladin

19.11.2017. - Veliki interes publike izazvalo je prvo javne slušanje prve radio drame snimljene u Kaknju u programu - Evropska noć teatra u BiH. Tražila se stolica više

aladinradi03

Publika je uživala u predstavi. Smijala su se djeca koja su svoj glas posudila ulogama u suvremenoj radio drami i prvi put čula snimak, a sa njima i oko stotinjak gledatelja.
Radio drama u kojoj su se mnogi roditelji mogli pronaći, oduševila je publiku. Mnoštvo smiješnih situacija iz svakodnevnog porodičnog ali i političkog života vješto je isprepleteno porukama djece koja razumiju svakodnevnicu i onda kada mislimo da su samo djeca i da ništa ne znaju. Aladin ipak ostaje samo bajka jer se moć Aladinove lampe, odnosno duha Džin-Džina – mogućnost da se običnom čovjeku ostvari san, ispuni jedna ili tri životne želje – iskorištava u svrhu prevladavanja pozitivnih životnih vrijednosti i sretnog završetka.
Tople preporuke roditelja za druge projekte UG „Alternative“ Kakanj u čijoj je produkciji snimljena radio drama, iskrene čestitke profesionalaca koji rade s djecom i mladima te zahvalnost zahtjevne kakanjske publike za ugodno provedenu noć , obavezuju i ohrabruju sve aktere na nove projekte.

aladinradio1

Naredna slušanja planirat ćemo putem radio stanica i u okviru programa Kreativnog centra. Publika će na vrijeme biti informisana o tome.
U realizaciji drame sudjelovali:
Produkcija: UG „Alternative“ Kakanj
Koprodukcija: KSC Kakanj
Partneri: In Fondacija – Fondacija za unapređenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Kakanj cement Heidelberg group.
Režiju prve kakanjske radio drame potpisuje Mirza Bajramović.

aladinradio2

Producent Maksuma Topalović, Koproducent Aldin Šljivo.
Audio produkacija, montaža zvuka i efekata: Davor Logarić i Duško Kostić.
Inspicijent Naida Bukvić. Muzika: Darko Lekić.
Glasove posudili: Faris Čizmić, Fatih Haračić, Berin Provalić, Fatima Delibašić, Hamza Berbić, Arman Kalin, Faris Berbić, Danijal Dizdarević, Nađa Delibašić, Ena Delibašić. Melika Haračić iAmer Jašarspahić.
Prva radio drama snimljena u Kaknju posvećena je Josipu Miočeviću velikom prijatelju ključnih aktera u organizaciji radio drame i prijatelju djece.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u