KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige mjesnih zajednica

05.05.2017. - Danas je u kultnom školskom centru ''Europa'' održan žrijeb parova četvrtfinala Lige mjesnih zajednica ''Kakanj 2017''

DSC08349

U školskom centru Europa izvučeni parovi četvrtfinala Lige mjesnih zajednica Kakanj 2017

Liga mjesnih zajednica ulazi u svoju završnicu. Preostalo je još svega osam utakmica ovog fudbalskog takmičenja, a danas je u kultnom školskom centru ''Europa'' održan žrijeb parova četvrfinala.  U uvodnom obraćanju direktor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo se prisutnim predstavnicima ekipa zahvalio na dosadašnjoj fer i korektnoj igri, kao i građanima Kaknja koji su u velikom broju posmatrali sve mečeve dosadašnjeg toka Lige mjesnih zajednicica. Nakon toga su organizatori Lige MZ Kakanj 2017 saslušali sve prijeldoge i sugestiej predstavnika ekipa koje se takmičenja u četvrtfinalu, a potom su izvučeni i četvrtfinalni parovi koji su na programu sutra (subota 6. maj 2017.godine).

19:15 sati : MZ Brnjic – MZ Bijele Vode

19:50 sati : MZ Zagrađe – MZ Bukovlje

20:25 sati : MZ Krševac – MZ Doboj

21:00 sati : MZ Povezice – MZ Termoelektrana

U prvoj polufinalnoj utakmici sastaju se pobjednici prva dva četvrtfinalna para, a u drugoj pbjednici trećeg i četvrtog četvrtfinalnog para. Polufinalne utakmice i utakmice za treće i prvo mjesto na rasporedu u nedjelju 07. maja 2017. godine.

Neke od ekipa su iskoristile i pravilo koje im je dopuštalo da do danas svoje spiskove dopune sa dva nova igrača, naravno uz evidenciju CIPS-a da pripadaju mjesnoj zajednici iz koje ekipa dolazi. Jedan od uslova je bio i da nisu profesionalni fudbaleri, odnosno da nisu registrovani pri N/F Savezu BIH. Spiskovi sljedećih ekipa su dopunjeni sa novim igračima: Termoelektrana (Kenan Hrusto i Edin Zahirović), Povezice (Ernad Tolovski i Ferid Vehabović), Bukovlje (Semir Kubat), Brnjic (Emrah Gačić i Muhamed Gačić).

Aldin Šljivo

Aldin Šljivo: Hvala svim učesnicima Lige MZ Kakanj 2017 na fer i koretnom ponašanju i sjajnoj igri, kao i publici koja je u velikom broju podržala ovo takmičenje

-Prije svega iskoristio bih priliku da se zahvalim svim učesnicima Lige mjesnih zajednica na fer i korektnom ponašanju i sjajnoj fudbalkoj igri koju su ponudili našim građanima. Hvala im što su ispoštovali sve one uvjete koje smo dogovarali na samom početku ovog projekta u februaru mjesecu i hvala im na tom što nismo bili primorani da angažujemo neku zaštitarsku službu koja bi obezbjeđivala ovo takmičenje. Vjerujem da će i organizacija, ali i igra do kraja biti na vrhunskomm nivou i da će pobjednici biti odlučeni u fer i korektnom nadmetanju. Drago mi je što je ovo projekat koji se realizirani u angažmanu isključivo domaćih ljudi iz Kaknja, rekao je u izjavi za KakanjLive direktor JU KSC Kakanj, Aldin Šljivo.

Za tri prvoplasirane ekipe pripremljene su vrijedne nagrade u vidu sportske opreme i medalja, kao i pehara za ekipe koje završe na prve tri pozicije, dok će svi učesnici dobiti zahvalnice na učešću u ovogodišnjoj ligi mjesnih zajednica. Po završetku turnira planirano je da se učesnici završnog dana ovogodišnje Lige mjesnih zajednica i građani Kaknja dodatno zabave uz live svirku AlterVal benda u ljetnoj bašti školskog centra ''Europa''. 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u