KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Izložbu Blago zemlje posjetilo više od 500 osoba

01.03.2017. - Već prvog dana posjeta je premašila brojku od 500 ljudi koji su pogledali izložbu

muzejblago zemlje

U Muzeju Kaknja otvorena je izložba minerala i kristala “Blago zemlje” povodom 1.marta – Dana nezavisnosti BiH te povodom druge godišnjice Muzeja Kaknja. Izložba je organizovana u saradnji sa Udruženjem „Gorski kristal“ Visoko i geolozima Kaknja.

Svoje minerale i kristale danas su izlagali Vernes Islamović (Visoko), Seno Zukić (Busovača), Kasim Salman (Sarajevo), Amar Ahabović (Kreševo), Amer Brkić (Vareš), Faris Mušija (Kakanj), Asim Abdurahmanović (Sarajevo), Safet Huseljić (Visoko), Muamer Islamović (Zenica), Naila Alić Demir (Kakanj), Kreševski citrin (Kreševo). Renato Selimović (Sarajevo), Jasminka Zejnilović (Sarajevo) i Bahrija Kubat (Kakanj).

Pored izložbe minerala posjetioci su imali priliku da pogledaju i nakit napravljen od minerala i kristala. Izložba je bila prodajnog karaktera a izlagači koji su predstavili svoje minerale i kristale su nam došli iz svih dijelova BiH.

Više od 100 posjetilaca bilo je na otvorenju izložbe “Blago zemlje” a organizovano su nas posjetile srednje škole iz Kaknja i iz Zenice. Od otvorenja izložbe ukupno je zabilježen dolazak 560 osoba u Muzej Kaknja.

Ovom prilikom zahvaljujemo se osnovnim i srednjim školama iz Kaknja te Mješovitoj srednjoj industrijskoj školi iz Zenice zbog organizovanog dolaska u Muzej Kaknja.

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u