KakanjLive | Četvrtak, 16.07.2020. godine

Izložba i defile retro bicikla

03.08.2017. - JU Kulturno-sportski centar Kakanj – odjeljenje Muzej Kaknja organizujeizložbu fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja i biciklističkih memorabilija koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH.

kdretrobic

Defile kroz grad sa retro biciklima će krenuti od Sahat kule do Parka prijateljstva u petak 04.08.2017. godine sa početkom u 17, 00 sati. Nakon defilea izložba retro bicikala će biti postavljena u Parku prijateljstva sa početkom u 17,30 sati.

Građani koji odluče posjetiti navedenu izložbu imaće priliku pogledati obrađene fotografije isječaka iz novina, plakate biciklizma, fotografije iz zbirke Franje Topića...

Kako bi se pomenuta izložba dodatno obogatila iz tehničke zbirke Muzeja Kaknja bit će postavljeni eksponati koji se odnose na biciklizam. Bitno je istaknuti da su naši sugrađani uzeli učešće u izložbi „Retro bike“ posudbom ili doniranjem starih bicikala, dokumenata, fotografija, audio i video zapisa koji se odnose na biciklizam. Na taj način prikupljeno značajan broj primjeraka starih bicikala koja će biti dio izložbe.

U sklopu podrške aktivnosti koju organizira JU KSC Kakanj – Muzej Kaknja, planiran je i biciklistički market gdje će biti prezentirani savremeni bicikli i biciklistička oprema.

Partneri projekta su: CIKLO CENTAR d.o.o., GIRO DI SARAJEVO (NVO), M- BIKE SHOP SARAJEVO.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u