KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Izjave trenera Sarajeva i Mladosti

13.08.2016. - Poslije, odigrane utakmice na stadionu u Doboju, gdje su snage odmjerili igrači Mladosti i Sarajeva, u utakmici koja je završila bez golova, izjave za medije su dali Almir Hurtić i Nermin Šabić

IMG_9870

Almir Hurtić, trener Sarajeva, poslije utakmice je komentarisao igru svoje ekipe, navijanje, atnosferu na stadionu i navijačko nezadovoljstvo. Evo šta je rekao::
- Još jedan nerješen rezultat u gostima.Nismo našli načina da pobjedimo ovu utakmicu.Mislim da smo u pojedinim momentima bili bolja ekipa.Osjeti se umor i na jednoj i na drugoj ekipi.Vidjelo se to na igri i nije se mogla ništa posebno vidjeti kod obe ekipe.Pogotovo nisam zadovoljan igrom moje ekipe. Ima li smo poluprilike kod kojih smo trebali biti malo prisebniji. Možda se moglo i pobjediti u ovoj utakmici. Sve u svemu mislim da je nerješen rezultat realan.

IMG_9859

Kako komentarišete navijanje i jednih i drugih navijača i kako komentarišete pozive Hurtiću odlazi?
- Apsolutno shvatam da su navijači nezadovoljni.Velika su očekivanja. Mi smo veliki klub.Naravno da se od nas očekuje da pobjeđujemo. Međutim svi rade, svi treniraju i svi selektiraju.Znači da nijedna ekipa u ovoj Ligi 12 nije bezveze.Ne mođete nijednoj ekipi otići u goste i sa sigurnošću reći da ćete pobijediti. To su pokazale i prošle utakmice. Nisam ni ja zadovoljan. Mislim da smo trebali imati više bodova. Jednostavno uvukao se neki strah u igrače i mislim da nemaju dovoljno samopouzdanja.Što se mene tiče. Ja sam tu. Radim pošteno, koliko mogu i koliko znam.Uzimao sam ekipu dva puta u teškim momentima. Seletirali smo jednu ekipu u kojoj ima mladih i iskusnijih igrača.Nesigurnost, atmosfera okolo i neuigranost utiču na slabije igre.Bodovni saldo je mogao biti i bolji. Još nismo izgubili utakmicu i to je neka utjeha, ako može biti utjeha. Ne želim da to bude moj alibi.Moramo bolje igrati, ovi momnci imaju taj potencijal. Atmosfera na stadionu je bila dobra.Mladost je mlad Klub i dobro napreduje.I ovaj stadion i ove prostorije, sve je ovo podstrek za BH sport.Imaju dobre i korektne navijače.

IMG_9851

Nermin Šabić, prvi asistent šefa struke i menadžera Mladosti Ibre Rahimića, kaže da su iskorištene neke šanse, moglo se doći do pobjede koja ne bi bila nezaslužena:

- Za nas je najvažnije da nismo izgubili utakmicu.Zadovoljni smo osvojenim bodom.Radi se o kvalitetnom protivniku i kao što je trener Hurtić rekao, igrači su teško podnijeli tri uzatopne utakmice u šest dana.Nismo zadovoljni prvim poluvremenom, jer nismo uspostavili igru pokazanu u prtehodna četiri kola, pogotovo igru iz utakmice sa Metalegeom u trećem kolu, kada smo dominirali na cijelom terenu. To nam danas ni protivnik nije dozvolio. Osjetila se napetost i nervoza i igrači su bili opterećeni.Poluvrijeme smo iskoristili da se malo konsolidujemo, damo dobre smjernice igračima koje su rezultirale sa tri-četiri dobre šanse. Malo je nedostajalo da iz tih prilika poentiramo. Da se to dogodilo i da smo pobjedili ne bi bilo nezasluženo.Na stadionu je atmosfera bila vrhunska. Pozotivno je i to nije prvi puta da navijači Mladosti daju podršku i protivniku. Navijaju fer i korektno. To je lijepa slika koja ide Bosnom i Hercegovinom i dalje. Na kraju, zadovoljni smo bodom jer smo za protivnika imali Sarajevo. Okrećemo se novim utakmicama, u kojima ćemo nastojati nastaviti ovaj niz bez poraza. Treba nam više pobjeda, radi stabilnosti i pokušaja da se nađemu među šest ekipa na kraju prvog dijela prvenstva.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u