KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Izjave trenera Rudara i Goražda

23.05.2019. - Bećir Mehanović ističe da su njegovi igrači dali maksimum,pružili kvaitetnu igru i pokazali karakter, dok trener Goražda Gordan Mastilo smatra da postoje neke stvari koje nisu s fudbalskog terena ! Kao što se i očekivalo, utakmica između Rudara i Goražda imala je dosta naboja jer je ulog bio isuviše velik zbog situacije na prvenstvenoj ljestvici.Ovaj susret za igrače Rudara bio je „biti ili ne biti“ jer im je samo pobjeda vodila u luku spasa

trenerrudar

Nakon utakmice svoj komentar dali su treneri oba tima, koji su imali različita mišljenja i osvrte, ali su suglasni da je pobjeda Rudara zaslužena.

-Za nas je ovo bila izuzetni bitna utakmica. Jedna od najvažnijih u borbi za opstanak. Zahvaljujući mojim momcima koji su dali svoj maksimum,uspjeli smo pobijediti. Prvo poluvrijeme odigrali fantastično,postigli dva gola, a po šansama mogli smo i mnogo više. Drugo poluvrijeme je protivnik pokušao da postigne gol, mi smo se tu malo bolje snašli i ostalo je 2:0. Ekipi Goražda bih čestitao na fer i korektnoj utakmici. Zahvalio bih se prvenstveno svojim igračima, a onda i navijačima na svemu i ja se nadam da će ovo biti dovoljno da osiguramo opstanak i da prvenstvo mirno privedemo kraju, istakao je Bećir Mehanović i dodao:
- Ja sam relativno mlad trener i ovo je moja jedna od najznačajnih pobjeda u kratkoj trenerskoj karijeri jer velika je stvar preuzeti  klub kakav je Rudar Kakanj . Moram prvenstveno pohvaliti rad svojih ranijih kolega koji su ostavili ekipu u fantastičnom stanju. Ja sam u ovom teškom trenutku preuzeo ekipu i čestitim radom i zahvaljujući kvaliteti i karakteru igrača uspjeli odigrati jednu dobru domaću utakmicu, koja je posebno u prvom poluvremenu bila na zavidnom nivou.

trenergorazdeTrener Goražda Goradn Mastilo, kojeg je sudija Martinović u 43.minuti udaljio s klupe zbog prijetnji domaćima i psovanja publici, nije bio zadovoljan nakon utakmice.

-Pa vidite, prije ovog kola bio sam siguran da smo osigurali opstanak , ali postoje neke stvari koje ja ne želim da komentarišem, koje nisu stvari fudbalskog terena i svašta može da se desi.Mi moramo u Goraždu da pobijedimo Orašje i da potvrdimo naš opstanak uz kvalitet i igru koju smo imali cijelu ovu polusezonu.Ne mogu biti zadovoljan sa ovom utakmicom i načinom na koji smo primili golove,a također je i domaćin znao šta hoće i imali su imperativ pobjede u borbi za opstanak.Igrali su malo oštrije što je sputalo moje igrače da pokažu ono što znaju. Nisam zadovoljan sa drugim poluvremenom, moglo je biti puno bolje, ali ja se nadam da ćemo uspješno završiti ovu sezonu i ostati u Prvoj ligi Federacije, kazao je trener Goražda Gordan Mastilo.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u