KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Izjave trenera poslije utakmice Rudar-Bosna Sema

01.10.2016. - I jedan i drugi trener su konstatovali da je Rudar zasluženo pobjedio

emir_alihodzicEmir Alihodžić

Emir Alihoddžić, trene Bosne Sema i Elvedin Beganović, poslije današnje utaklmice na stadionu u Kaknju, u kojoj je Rudar savladao Bosnu Sema rezultatom 2:1, slažu se u ocjeni da je pobjeda zasluženo pripala domaćoj ekipi.

Emir Alihodžić, trener Bosna Seme:

- Čestitam Rudaru na pobjedi. Bili su bolji tokom cijele utakmice. Nama ostaje žal za primljeni gol u zadnjoj minuti. Okrećemo se novim utakmicama. Ovdje smo došli da se predstavimo u najboljem mogućem svjetlu.Mislim da smo to i ostvarili.Malo je nedostajalo da uzmemo i bod. Rudar je kvalitetna ekipa, ustvari od svi naši rivala sa kojima smo do sada igrali, Rudar je pokazao najbolji kvalitet i mislim d aimaju realne šanse da ostvare svoj takmičarski cilj. Naše su ambicije, kao novajlije, da izborimo opstanak u ovom rangu takmičenja.

elvedinsemaElvedin Beganović

Elvedin Beganović, trener Rudara:

- Dosta teška utakmica u kojoj je borbenost rezultirala golovima, prvo za izjednačenje a onda i za pobjedu. Najavljivao sam prije utakmice da se naš današnji protivnik ne smije podcijeniti. Govorio sam da daju golove i da igraju za gol više. Sve se to potvrdilo i na terenu. Primili smo gol na otvaranju drugog poluvremena pa smo dobili vremena za preokret. Pokazalo se da ova ekipa ima karakter i da želi ostvariti cilj koji smo postavili. Zaslužili smo pobjedu, posebno iskazanom željom i zalaganjem.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u