KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Izjave Ištuka i Buze nakon susreta Rudar-Bosna

24.03.2019. - Trener visočke Bosne Ivo Ištuk je bio zadovoljan osvojenim bodom u Kaknju, dok je trener Rudara Mirnes Buza rekao kako sada ništa ne može promijeniti i da se već okreće pripremi susreta sa Čapljinom.

DSC06483

Kakanjski Rudar i visočka Bosna podijelili su bodove (2:2) u komšijskom derbiju u okviru 19. kola Prve lige Federacije BiH. Visočki tim je imao dvije stopostotne prilike u finišu susreta i mogao je do pobjede u Kaknju, ali trener Bosne, Ivo Ištuk je istakao kako je zadovoljan igrom svojih izabranika.

-Jako dobra utakmica. Objektivno imali smo bolje prilike i u finišu susreta mogli smo do pobjede jer smo u dva navrata izlazili jedan na jedan na golmana Rudara. Drugo poluvrijeme je bilo sjajno i možemo biti zadovoljni i mi i publika. Zaslužili smo bod, ali ostaje žal i za preostala dva. Ove godine smo se opredijelili da igramo sa mladom ekipom. Rezultat nam nije primaran jer ulažemo u infrastrukturu i pravimo neke druge odlične uslove koji će tek pokazati rezultat u budućnosti, rekao je trener visočke Bosne Ivo Ištuk u izjavi za naš portal.

Trener Rudara je nakon susreta istakao kako njegovi igrači moraju shvatiti ozbiljno situaciju u kojoj se trenutno Klub nalazi, ali je istakao da ne brine jer nisu ugroženi.

Mirnes_Buza

-Utakmica je opravdala najavu derbija. Dominirali smo u prvom dijelu susreta, dok su gosti bili bolji u drugom poluvremenu. Svi maksimalno ozbiljno moramo shvatiti situaciju u kojoj se nalazimo. Nismo u zoni ispadanja, ali se svi moramo više angažovati kako u istu ne bi došli. Ova utakmica je već iza nas jer više ništa ne možemo promijeniti. Od sutra se okrećemo pripremi utakmice sa Čapljinom. Pokušat ćemo se maksimalno pripremiti i vratiti u Kakanj sa pobjedom, rekao je Mirnes Buza nakon susreta.

Nakon devetnaest kola Rudar je na šestoj poziciji sa 27 osvojenih bodova, dok je visočka Bosna ''prikovana'' za dno tabele sa 12 bodova. U narednom kolu Rudar će na gostovanje u Čapljinu, dok će Bosna ugostiti Orašje.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u