KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Izgradnja nekog novog Rudara

25.01.2016. - Prva ovogodišnja press konferencija u Rudaru u znaku najava nove organizacije, boljih rezultata, ispunjavanja obećanja uz napomenu da Premijer liga nije imperativ

002Sa Press konferencije uoči odlaska na Ponijere

Ekipa i stručni štab Fudbalskog kluba Rudar Kakanj, otpotovala je u nedjelju na Ponijere, koko bi se do kraja ove sedmice pripremali na planinskom zraku za izazove koji predstoje u nastavku trenažnog procesa. Uoči odlaska u klupskim prostorijama je održana Press konferencija. Novinarima su se obratili predsjednik Upravnog odbora Emir Zaimović, šef struke Nijaz Kapo, kapiten ekipe Zlatan Gafurović i jedan od sponzora Kluba Edin Begovac.

Izgradnja nove organizacije

Predsjednik Upravnog odbora Emir Zaimović, je govorio o zatečenom stanju u Klubu i uspostavi bolje organizacije:
- Radit ćemo na uspostavljanju sistema i institualizaciji Kluba.Dat ćemo sve od sebe da napravimo organizaciju kakva odgovara jednom sportskom klubu kakav je Rudar. Zatekli smo poprilično loše novčano stanje sa dugovanjima plaća i premija. Na snazi su restrikcije po pitanju finansija. Uveliko smo smanjili dosadašnje plaće. Zato smo obećali da će biti sigurno isplaćivane, kao i premije koje će biti stimulativnog karaktera. Vjerujem da će igrači davati više od svojih mogućnosti i da će kvalitetno odraditi pripreme.

003Ubjediti kakanjsku javnost da se nešto novo dešava

O takmičarskim ambicijama Zaimović je rekao:

- Ubjeđen sam da Rudaru predstoje bolji dani.Teoretski kada bi pobjedili svih 15 utakmica i kada bi to uradili i naši protivnici koji imaju bodovnu prednost, onda je jasno da ne možemo ući u Premijer ligu. Takva je matematika.Uprava koja broji 13 članova postavila je cilj da rezultatima ubjedimo kakanjsku javnost da se ovdje nešto novo dešava. Premijer liga nije naš imperativ, ali što da ne ako osvojimo više bodova od ostalih konkurenata.Nismo rekli da to moramo, rekli smo da je teoretski moguće ali nije imperativ. Mi ćemo igrati svoju igru, nećemo kalkulisati sa rezultatima protivnika i ako se posloži da napravimo najbolji rezultat tim bolje, ako ne, onda ćemo imati dobre temelje za narednu sezonu.

Povratak u Rudar

Press konferenciji je prisustvovao i Edin Begovac, do nedavno jedan od ključnih ljudi u Fudbalskom klubu Mladost, posebno tokom takmičenja u drugoligaškoj i prvoligaškoj konkurenciji. Obratio se na početku ovog susreta novinarima i rekao da je ranije u Rudaru prove četiri godine u Upravi. Misli da ovaj Klub nikada nije imao tako jaku Upravu kao sada i to ga je motivisalo da Rudaru finansijski pomogne. Naveo je da se trenutno nalazi pod suspenzijom Federalnog nogometnog saveza i da će se aktivno u rad Uprave uključiti po isteku ove sankcije.

Rezultat je primarni cilj

Šef struke, Nijaz Kapo je rekao da je dobio veliku odgovornost u teškom vremenu za postavljanje Kluba na zdrave noge:

- Da bi napravili rezultate i na stadion doveli veliki broj gledalaca uslov je da ekipa igra dobro, da igra borbeno, čvrsto i da osvaja bodove. Rezultat je znači primarni cilj i ja sa svoje starne mogu obećati rad i disciplinu.

Borben i efikasan Rudar

Kapiten ekipe Zlatan Gafurović je rekao da poslije jedne teške polusezone u finansijskom i organizacionom smislu u Rudaru pušu neki novi vjetrovi što govori i formiranje jakog Upravnog odbora.
- Igrači uglavnom poznaju trenera Kapu i na osnovu toga možemo garantovati da ćemo biti spremna i borbena ekipa. Odgovorit ćemo na sve njegove zahtjeve i nadam se da će se ovdje gledati jedan novi Rudar, borben i efikasan, rekao je Gafurović.

001Igrački kadar na planinskim pripremama

Na Ponijere, šef struke Rudara, Nijaz Kapo, poveo je sljedeće igrače: Armin Alagić, Emir Bajramović, Belmin Čehajić, Fadil Čizmić, Adis Crnović, Idriz Džafić, Amer Durmić, Zlatan Gafurović, Adis Goralija, Amel Hrustanović, Amel Neimarlija, Erdin Ramić, Armin Sarvan, Armin Topalović, Anel Salković, Ajdin Čelebić, Vedin Kulović, Sanel Alić, Admir Smolo i tri juniora: Nedim Škulj, Sedin Kukić i Adin Skopljaković.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u