KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Izetbegović sa borcima Trećeg korpusa

22.02.2018. - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, sastao se sa predstavnicima boračkih organizacija koje njeguju i nastavljaju tekovine Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se sa predstavnicima boračkih organizacija u Kaknju, a razgovor o aktuelnoj društveno političkoj situaciji obavljen je u Sali Općinskog vijeća Kakanj. Izetbegovića su prilikom dolaska dočekali i pozdravili domaćin ovog susreta, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, premijer Zeničko dobojskog kantona Miralem Galijašević, predsjednik Općinske organizacije SDA Kakanj Sejad Zaimović i ratni komandant Trećeg korpusa Armije Republike BiH Sakib Mahmuljin.

Oko šezdeset prisutnih učesnika ovog susreta, ulazak gospodina Izetbegovića u kakanjsku vijećnicu pozdravilo je aplauzom, a nakon toga svi prisutni su odali počast poginulim saborcima.

Ratni komandant Trećeg korpusa Sakib Mahmuljin je otvorio ovaj susret, podsjetivši da prilikom obilježavanja Dana Trećeg korpusa, prošlog decembra, zbog državničkih obaveza Izetbegović nije mogao prisustvovati obilježavanju godišnjce, pa je osjećajući obavezu da se sretne sa borcima ovog Korpusa to učinio danas.

O najavljenoj temi, član Predsjedništva BiH, Izetbegović je govorio tridesetak minuta, a zatim su učesnici sastanka postavljali pitanja. Posjeta je završena izjavom za medije.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u