KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Izetbegović posjetio SDA Zeničko dobojskog kantona

19.01.2018. - Član predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović boravio je u službenoj posjeti Kantonalnom odboru Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona gdje se sastao s predstavnicima kantonalnog i gradskog odbora SDA

sdazenicabakir
Izetbegović je danas razgovarao s predsjednikom SDA Zeničko-dobojskog kantona Miralemom Galijaševićem o stranačkim stvarima i privredi u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu. Nakon sastanka Izetbegović je izjavio kako Zenica i ZDK imaju jak realan sektor s rudnicima, željezarom i privatnim firmama.Dodao je da nisu zadovoljni ni rezultatima lokalnih izbora te da će za ovogodišnje izbore morati uraditi neke stvari kako se greške ne bi dogodile. Dodao je da je SDA jedina stranka koja nije opstruirala provedbu Reformske agende.

"SDA nije zaustavljala implementaciju Reformske agende, ucjenjivala ili kočila, dok drugi jesu. Mi moramo ojačati poziciju SDA na sljedećim izborima jer je ona motor koji ovu zemlju vuče naprijed", dodao je Izebegović.

Izborni krah SDA na lokalnim izborima u Zenici nazvao je fenomenom koji je zabilježen i prije 15-ak godina u Sarajevu kada je stranka uradila mnogo, ali loše prošla na izborima.

"Ovakve stvari se dešavaju, ali treba raditi sve da se to više ne ponovi. SDA je u BiH, ZDK i Zenici uradila 90 posto pozitivnog što je nakon rata urađeno. Moramo biti aktivniji i glasniji", pojašnjava Izetbegović.

Prijedlog izmjene izbornog zakona od SDA nije izglasan još uvijek, a sjednica državnog parlamenta je prekinuta. Predsjednik SDA je nakon današnjeg sastanka u Zenici izjavio kako će nastaviti raditi na tome, a da će im pomoć pružiti Evropska unija i SAD sa svojom ambasadom kao medijatorom.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona i predsjednik SDA ZDK Miralem Galijašević je izjavio kako su Izetbegovića informisali o stanju u stranci i povjereništvima te ciljevima i planovima koje planiraju provesti do ovogodišnjih izbora.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u