KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Izdvojili se Rudar Zvijezda i Olimpic

13.08.2017. - Poslije dva odigrana kola u nogometnoj ligi Federacije BiH na čelu su se izdvojila tri tima sa po šest bodova: Rudar, Zvijezda i Olimpic

018Igor Andrijević i Edin Begovac, dva velika fana, poklonika i sponzora zelenocrnih, ali i donatori drugih sportskih klubova

U drugom kolu Prve lige Federacije BiH Rudar je stigao do druge pobjede u šampionatu savladavši TOŠK u gostima, dok najveće neprijatmno iznenađenje Velež iz Mostara

Zelenocrni su tek u 84. minuti nakon opravdano dosuđenog jedanaesterca uspjeli uknjižiti, već uplanirana tri boda iz Tešnja. Bilo je to puno teže od očekivanog. Siguran sa jedanaest metara bio je kapiten Rudara Belmin Kobilica, koji poslije dva odigrana kola ima i dva postignuta gola.Bila je ova jedina pobjeda u gostima u drugom kolu federalne nogometne lige BiH.

Utakmicu Travnik-Bosna (2:2) ljubitelji nogometa moglu su gledati i u direktnom TV prijenosu na City TV I mogli su uživati u efikasnoj igri i neizvjesnom rezultatu. Travnik je dva puta gubio i stizao vodstvo Bosne. U ovoj utakmici se ustvari vidjelo da su odbrane slabiji dio i jednog i drugog tima.

Velež je nakon poraza od Olimpika pokleknuo i u Gračanici protiv Bratstva, te je poražen sa 3:1. Jaganjac je doveo Gračanlije u vodstvo, a Bratstvo je preko Poturalića došlo i do drugog gola u 25. minuti. Zvonić je glavom ubrzo smanjio na 2:1, u 28. minuti i vratio je nadu Rođenima, ali definitivna ovjera pobjede domaćeg tima stigla je u 59. minuti, kada je sa penala precizan bio Šerif Hasić.

U derbiju kola Zvijezda je sa 2:0 nadigrala Slogu golovima dvostrukog strijelca Cvijanovića, te je i ona sa maksimalnim učinkom došla od šest bodova.

tabela_drugo_kolo_1

Rezultati 2. kola Prve lige Federacije BiH

Bratstvo – Velež 3:1, Orašje – Iskra 1:0, Travnik – Bosna V. 2:2, TOŠK – Rudar 0:1, Slaven – Metalleghe 1:1, Zvijezda – Sloga 2:0, Jedinstvo – Igman 2:1, Olimpik – Čapljina 1:0.

Raspord 3. kola

U idućem trećem kolu, sastaju se: Velež - TOŠK, Rudar - Orašje, Iskra - Travnik, Sloga - Jedinstvo, Čapljina - Bratstvo, Bosna - Saleven, Igman - Olimpic i Metalleghe - Zvijezda.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u