KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Ivan Tirić se pridružio Josipu Tomiću u Rehdenu

24.07.2019. - Nekadašnji golman Rudara i mlade reprezentacije BiH Ivan Tirić(26) potpisao jednogodišnji ugovor s njemačkim ligašem BSV Schwarc-Weiss Rehdenom u kojem već petu godina igra bivši igrač Rudara Josip-Joža Tomić

ivantiric
Nakon šestomjesečnog nastupa u gruzijskom drugoligašu Tskhinvaliju iz Tbilsija, nekadašnji golman Rudra, te mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivan Tirić (15.4.1993.) pronašao je novi inozemni klub. Tirić je potpisao jednogodišnji ugovor s njemačkim ligašem BSV Schwarc-Weiss Rehdenom, koji se takmiči u Regionaligi(IV), u kojem već petu godinu igra Josip-Joža Tomić (16.6.1993.)

Interesantno je istaći da je ovo treći klub u kojem zajedno igraju Josip Tomić i Ivan Tirić. Kao juniori dvije sezone(2010-2012) igrali su u NK Zagreb, iz kojeg su na poziv tadašnjeg trenera Kemala Hafizovića prešli u Rudar i s dosta uspjeha dvije takmičarske sezone (2012-2014) branili boje tada jakog Rudara. Ivan Tirić je u to vrijeme bio standardni golman mlade reprezentacije BiH koju je predvodio selektor Vlado Jagodić. Tirić je iz Rudara prešao u Zrinjski, iz koga je u dva navrata išao na posudbu u NK Vitez, iz kojeg je nakon pola godine pauze otišao u redove gruzijskog drugoligaša iz Tbilsija.

U ovom prelaznom roku Tirić je imao ponude od Širokog Brijega i Slobode, ali do potpisa ugovora nije došlo jer mu nisu odgovarali obećani uslovi.
Posredstvom Josipa Tomića, Ivan Tirić se skrasio u Rehdenu.Dvije probne utakmice bile su dovoljne da se vodstvo Rehdena uvjeri u kvalitete Tirića i potpiše jednogodišnji ugovor.
-Bez obzira što se ne radi o profesionalnom klubu, uvjeti su odlični i stvarno sam zadovoljan, kratko nam je izjavio Ivan Tirić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u