KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Ispraćaj rudara u mirovinu

17.12.2015. - Na Površinskom kopu Vrtlište priređen ispraćaj za radnike Rudnika koji su pravo na penziju ostvarili tokom ove godine

 Danas u vremenskom periodu od 10,00 do 14,00, u Rudniku mrkog uglja Kakanj, priređen je svečani ispraćaj u zasluženu mirovinu za sve radnike koji su to pravo ostvarili u ovoj godini.

Na početku ovog svečanog ispraćaja, prisutnima su se obratili, u ime Rudničkog odbora Sindikata Huso Lihović, u ime Uprave Rudnika vršilac dužnosti direktora Kasim Alajbegović i u ime Općinske organizacije pezinera, sekretar Udruženja Rahman Kovač.penzioneri_ispracaj

Na ovom tradicionalnom ispraćaju okupili su se penzionisani radnici sa svih pogona i ekonomskih jedinica. Sa Pogona Haljinići ove godine je penzionisano 74, a sa Pogona Vrtlište 16 radnika.

Sa Pogona Separacija u zasluženu mirovinu otišlo je devet, sa Pogona Održavanje pet, a iz Ekonomske jedinice Stručne sluižbe 27 radnika.Iz Društvenog standarda šest.

Ukupno u starosnu penziju otišlo je 105 radnika Rudnika, najviše iz podzemne eksploatacije uglja.

Poticajne otpremnine iskoristilo je 23 zaposlenika, od čega najviše iz Ekonomske jedinice Stručne službe, čak 19.

Dvanaest porodica ostvarilo je pravo na porodične penzije. Za članove ovih porodica, jučer je u Rudniku priređen poseban prijem.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u