KakanjLive | Nedjelja, 28.11.2021. godine

Ispijanje kafe i dužina života

25.05.2021. - Novo istraživanje tvrdi da ispijanje kafe može pozitivno utjecati na to koliko ćete živjeti

kafavelikaNaime, istraživači s korejskog sveučilišta Chung-Ang, u suradnji s Korejskom agencijom za kontrolu i prevenciju bolesti, proveli su istraživanje objavljeno u najnovijem izdanju časopisa Academy of Nutrition and Dietetics. Proučavajući konkretno njihovu populaciju, cilj studije bio je bolje razumjeti povezanost između konzumacije kaFe i njezinih učinaka na zdravlje te vezu sa smrtnošću.

U istraživanju je sudjelovalo 110.920 ljudi starijih od 40 godina kojima nisu dijagnosticirani dijabetes, rak ili kardiovaskularne bolesti. Istraživači su pratili dnevni unos kafe sudionika i njihovu smrtnost u prosjeku tijekom 9.1 godine.

Rezultati studije, prema Korean Heraldu, sugeriraju da su se „rizici umiranja zbog bilo kojih razloga smanjili za 21 posto za sudionike koji su pili više od tri šalice kafe dnevno“. Nadalje, „kafa je bila značajno povezana sa smanjenjem kardiovaskularnih bolesti. Jedna šoljica kafe dnevno povezana je sa smanjenjem broja smrtnih slučajeva od srčanih bolesti za 42 posto“, prenosi Eat This, Not That.

Index

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u