KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Irina nastupila na Kraljev Festu

27.08.2016. - Rock kraljica Irina Kapetanović u okviru kulturno-umjetničko festivala “Kraljev fest 2016.” večeras je kakanjskoj publici priredila nezaboravno veče na platou ispred Sportske dvorane Kakanj.

irinatekst

Rock kraljica Irina Kapetanović u okviru kulturno-umjetničko festivala “Kraljev fest 2016.” večeras je kakanjskoj publici priredila nezaboravno veče na platou ispred Sportske dvorane Kakanj.

Kakanjci su još jednom pokazali da su prava koncertna publika, gladna  dešavanja poput ovog.

Vesna Tomičić i članovi benda AlterVal koji su također nastupili na koncertu, već nakon prvih odsviranih tonova atmosferu su digli do usijanja, upijajući pozitivnu energiju jednih prema drugima. Nizali su se stihovi pjesama “Mrazevi”, “Sad se briše i blijedi”, “Gavran”, “Tek što je svanulo”…

Irina je 2002. godine osnovala rock grupu “Irina i VI” sa kojom je snimila najveće hitove svoje karijere, međutim, nakon nekog vremena, odlučila je da se povuće iz javnosti i posveti se drugim poslovima i edukaciji. “Mrazevi”, “Sad se briše i blijedi” i druge pjesme ostale su urezane u njenoj karijeri te ih i danas pjeva na svojim nastupima.

Irina Kapetanović današnju muzičku scenu smatra odličnom i kaže kako smo uvijek imali sjajne talente. Voli slušati Zoster, Punkart, Diplomtza, Emira Hota, Murisa Varajića i Sinana Alimanovića.

Nakon 15 godina karijere Irina izdaje i sedmi po redu album ali kako kaže pjesma “Mrazevi” je definitivno pjesma koja ju je obilježila iako su prognoze kritičara bile suprotne.

“Izgleda da u muzici i umjetnosti nema baš previše smisla, ipak je najbitnije kako i šta ljudi osjete” istakla je za naš portal Irina Kapetanović koja je kako kaže uživala na koncertu sve vrijeme te je naglasila da je ovo za nju bila prelijepa i nezaboravna noć.

Na kraju koncerta svoje fanove je pozdravila i rekla da joj je srce kao autobus.

U fotogaleriji Kulturno sportskog centra Kakanj pogledajte dio atmosfere sa koncerta.

KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u