KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Intesa Sanpaolo Banka BiH darovala Dom zdravlja

26.07.2019. - Poslije završene, kapanje humanosti, u kojoj su učestvovali građani-klijenti Intesa Sanpaolo Banke BiH Domu zdravlja Kakanj donirana ginekološka stolica/krevet

DSC_0006
Sedmu godinu uzastopno Intesa Sanpaolo Banka BiH u partnerstvu s kompanijom Visa je uspješno organizirala humanitarnu akciju “Inspirisani srcem”.U sklopu te akcije Dom zdravlja Kakanj realizirao nabavku nove ginekološke stolice zahvaljujući velikodušnoj donaciji Intesa Sanpaolo Banke.

U prostorijama odjela za zdravstvenu zaštitu žena u pratnji svojih saradnika direktor Doma zdravlja Kakanj dr.Mirsad Tursum se najiskrenije zahvalio na ovako humanoj gesti i njihovom angažmanu za unapređenjem zdravlja stanovnika Kaknja.Na donaciji su posebno zahvalni i zadovoljni uposlenici ginekološkog odjela kao, a svakako das će korisnice njihovih usluga.

DSC_0011

Dom zdravlja Kakanj ima opravdanu i realnu potrebu za ginekološkom opremom, s obzirom na broj pacijenata koju obuhvata i u pružanju zdravstvenih usluga u oblasti ginekologije kaže direktor filijale Intesa Sanpaolo Banka Zenica Enes Zukić. Ove godine donacije su uručene bolnici u Gračanici i bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu.Osim ginekološke stolice uručena je i prigodna slika direktoru ove javne ustanove rad studenta Likovne akademije, čija je inspiracija bila ova humana kampanja Intesa Sanpaolo Banke BiH i Visa-e.

Bila je ovo ukupno sedma po redu humanitarne akcije “Inspirisani srcem”, u kojoj je uz pomoć VISA-e i klijenata banke prikupljeno 32.000 KM za obnovu i poboljšanje uslova u bh. porodilištima. Sredstva su iskorištena za unaprjeđenje rada zdravstvenih ustanova u Gračanici, Sarajevu i Kaknju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u