KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

INPUT organizovao radionicu u štetnosti nargile

25.05.2019. - Centar za mlade INPUT je u utorak 21.05.2019.godine organizovao informativnu radionicu o štetnosti korištenja nargile

nargilaradionica

Radionicu su vodili prof.dr. Larisa Gavran, doktorica medicine Elma Kuduzović i dr.sci. Nino Hasanica, ispred Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. 

Radionicu su obogatili oko 200 učesnika koji su aktivno slušali predavanje i odgovarali na postavljena pitanja. Cilj ove radionice je bio informisati učenike o štetnosti nargile i pozitivno uticati na njihovo zdravlje ukazujuć i im na posljedice konzumiranja i nargile i duhana.  Prisutni su imali priliku da čuju podatke o štetnosti nargile, njenom sastavu i načinu (ne)održavanja iste.

Svjesni da je nargila postala trend i da ne postoje zakonske regulative koje bi ograničile korištenje nargile i drugih duhanskih proizvod, a koji uveliko narušavaju zdravlje i stvaraju ovisnost, Centar za mlade INPUT će organizovati niz aktivnosti u cilju smanjenja korištenja nargile.

nargilazenica

Dalje aktivnosti projekta će biti usmjerene ka djeci i informisanju djece o štetnosti nargile, upućivanje inicijative Gradskom vijeću Zenice o zabrani korištenja nargile maloljetnicima kao i peticija kojom bi se uklonili nargila barovi iz užeg kruga škola.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u