KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Index o Azurovom Šabanu

18.01.2016. - Jedan od najčitanijih portala na prostorima ex-države Index.hr piše o našem Azuru Delibašiću i njegovoj facebook stranici-Budi kao Šaban

indexhr

Stranica "Budi kao Šaban" nastala je prije desetak dana, a trenutno broji nešto manje od 65.000 fanova

Piše: Gorana Banjeglav

Iznenadit će vas tko stoji iza najvećeg Facebook hita u regiji

AKO IMATE profil na Facebooku, posljednjih dana sigurno ste barem jednom vidjeli Šabana. Stranica "Budi kao Šaban" nastala je prije desetak dana, a trenutno broji nešto manje od 65.000 fanova.

Autor stranice svakodnevne i pomalo iritantne pojave pretvara u stvari koje nećete vidjeti u životu njegovog glavnog junaka.

"Ovo je Šaban.

Šabanovim roditeljima je danas godišnjica braka, ali im Šaban neće to čestitati na Facebooku, jer zna da njegovi roditelji nemaju Facebook profil.

Šaban je mudar.

Budi kao Šaban", samo je jedan od primjera.

Kao i uvijek sve je zanimalo tko je čovjek koji stoji iza Šabana, a otkriće ih je iznenadilo. Njegovo je ime Azur Delibašić, ima 15 godina i trenutno pohađa gimnaziju u Kaknju. Priznaje nam da je i sam iznenađen uspjehom stranice.

"Naravno da jesam, kad sam pravio stranicu mislio sam da će to biti neka stranica s otprilike od 2000 do 3000 lajkova, ali ispostavilo se suprotno, za deset dana ova stranica je postala jedna od najpopularnijih u Bosni i Hercegovini, a za stanje u regiji nisam siguran", ispričao je za Index.

Naravno, s obožavateljima uvijek dolaze i oni koji će osporiti nečiji rad pa tako neki tvrde da je Šaban tek kopija američkog Billa. Azur odbacuje takve optužbe.

"Skoro sve ideje su moje, stranicu' Be like Bill' skoro da i ne pratim, neke ideje dolaze i iz inboxa stranice ili od mojih poznanika, ako neka objava bude slična kao na Bill-u to ne mora značiti da ga kopiram", istaknuo je.

Zanimalo nas je kako je na cijelu priču sa Šabanom reagirala njegova okolina, posebice školske kolege.

"Školske kolege, kao i ja sam, su bili skeptici kad je ova ideja u pitanju, ali sad mi pružaju veliku podršku što mi uveliko pomaže u daljnjem radu. Često se znaju javiti s nekim idejama, sugestijama ili primjedbama na rad stranice", ispričao nam je.

Ubrzo nakon njega pojavile su se druge stranice s istom idejom, samo s drugim imenima glavnih likova.

"Moja stranica je prva stranica ovoga tipa napravljena na našem prostoru, tako da za ostale mogu reći da su samo kopije. Stranice s identičnom idejom, ali promijenjenim likom i imenom donekle i podržavam, ali stranice koje 'kradu' objave s moje stranice i postavljaju na svoju nikako ne podržavam i ovom prilikom bih zamolio sve koji vide takve stranice da ih prijave Facebooku", rekao nam je na kraju.

Više na:Index.hr

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u