KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Imotski bolji od Mladosti

04.02.2016. - I u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Makarskoj, nogometaši Mladosti pretrpjeli su poraz

Ovaj put od drugoligaške momčadi Imotskog, koja je iskoristila svoje šanse i stigla do pobjede od 2:0. Utakmica se igrala dva puta po 60 minuta i Imoćani su u oba poluvremena postigli po jedan gol. U prvom dijelu trener Rahimić izveo je standardnu postavu, izuzimajući Aladina Isakovića, koji ima istegnuće lože.Prvu jedanaestzoricu sačinjavali su Hadžić, Rizvanović, Karahmet, Čović, Gačan, Musić, Šišić, Kobilica, Kovač, Dilaver i Ramović. U drugih 60 minuta šansu su dobili svi preostali igrači, stim što je Omer Musić jedini odigrao svih 120 minuta !

mladost_prozivka

- Još uvijek smo u fazi priprema, teških treninga i vjerujem da se to odrazilo na ovoj utakmici. „Teške“ su nam noge, ali najbitnije od svega je da dobro radimo i bez povreda dočekamo nastavak prvenstva. Rezultati pripremnih utakmica ionako nisu toliko značajni. Možda je malo utjecao i loš teren jer nismo realizirali povoljne prilike, dok su Imoćani eurogolom i kod drugog pogreškom naše odbrane dva puta pogodili i zasluženo pobijedili, istakao je kapiten Mladosti Haris Dilaver.

Potsjećamo, nogometaši Mladosti sedmodnevne pripreme u Makarskoj završavaju u petak, kada će u povratku u Čapljini odigrati utakmicu protiv istoimemog federalnog prvoligaša

M.Komšo/KakanjLive 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u