KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Igor Aničić novo pojačanje Rudara

06.07.2016. - Ovaj dvadesetsedmogodišnji napadač dobro je poznat bh.nogometnoj javnosti jer je sa dosta uspjeha nastupao u Leotaru, Zrinjskom i Gošku

igor_anicicIgor Aničić novi igrač Rudara

Edin Begovac, glavni sponzor Rudara, ispunio je još jedno dato obećanje vezeano za rješavanje problema špic napadača. Naime, od juče novi član Rudara postao je Igor Aničić (7.11.1989.Beograd). Riječ je o klasičnom napadaču koji je svoje realizatorske sposobnosti dokazao u srbijanskim superligašima Zemunu, Hajduku iz Kule i beogradskom Čukaričkom. Igor Aničić dobro je poznato ime i u bh.nogometu jer je sa dosta uspjeha nastupao u Leotaru, Zrinjskom i Gošku, u kojima je odigrao 51. premijerligašku i 22. prvoligaške utakmice i postigao 14, odnosno 4 gola.

-U opticaju je bilo nekoliko napadača. Naša struka smatrala je da bi nam Igor Aničić najbolje odgovarao, tako da moram istaći zadovoljstvo što je posao oko njegovog dolaska Edin Begovac uspješno završio, istakao je sportski direktor Rudara Mirnes Buza.
Kompletiranje igračkog kadra još nije završeno jer su ostale upražnjene pozicije desnog beka i štopera koje su i najdeficitarnije s obzirom da su klub napustili Armin Sarvan i Fadil Čizmić, te njegova alternacija Adis Goralija.

Podsjećamo, prije Aničića, novi igrači Rudara postali su golman Salih Hinović i napadač Muamer Vila, za koje se može reći da su ciljana pojačanja jer je riječ o provjerenim i iskusnim igračima s premijerligaškom reputacijom.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u