KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Igman iz penala porazio Rudara

05.10.2019. - Golom iz diskutabilnog kaznenog udarca, kojeg je kontraverzni Mirza Kazlagić dosudio na intervenciju pomoćnika Edina Redžepovića, Konjičani savladali oslabljenu ekipu Rudara

radostkup

Nedostatak kompletne vezne linije, te umor od igranja na dva fronta(prvenstvo i Kup) utjecali su na slabije izdanje Rudara i poraz od ne baš korektnih Konjičana, koji su preoštrim startovima u prvih pola sata dali do znanja da bodovi moraju ostati u Konjicu. Izuzev kolosalne šanse Fahrudina Kovača iz 9.minute, kada je bio oči u oči s golmanom Jamakovićem,koji je izašao kao pobjednik, Zeleno-crni u prvom dijelu igre bili su u podređenom položaju i totalno bezopasni. S druge strane, igrači Igmana imali su veći posjed, zrelije prilike od kojih treba izdvojiti Šubinu(22), Šehićevu(27) i Mihajlovića iz 29.minute kada je s peterca pogodio prečku. U 32.minuti u kaznenom prostoru Rudara Goralija izbija loptu domaćem napadaču i glavni sudija sa zakašnjenjem,ali i na veliko zaprepaštenje, na signalizaciju pomoćnika Redžovića pokazaju na kazneni udarac. Okeda Nahuel Lucas bio je siguran realizator, loptu je poslao u lijevu,a golmana Bekana u desnu stranu za vodstvo od 1:0. Mogli su domaći udvostručiti prednost u 44.minuti kada je Bajro Spahić iz gužve pogodio desnu stativu.

U nastavku utakmice potpuno drugačiji razvoj događanja na terenu, pogotovo nakon tri izmjene u timu Rudara. Zeleno-crni su djelovali sigurnije, češće i organizovanije napadali i u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili golmanu Jamakoviću. U 61.minuti u prilici je bio Adnan Hrelja, ali je zaksnio da ubaci loptu u mrežu Jamakovića. Priliku za izjednačenje Zeleno-crni u imali u 74.minuti kada je nakon centaršuta Hrelja Fahrudin Kovač iz okreta šutirao i Jamaković je uz pomoć prečke spasio svoj gol.Igrači Igmana su čestim odugovlačenjem pokušali privesti utakmicu kraju i sačuvati prednost koju su stekli iz diskutabilnog kaznenog udarca.

Sudija Mirza Kazlagić bio je u svom elementu. Perfidan i tendenciozan! Ne može se reći da pobjeda Igmana nije zaslužena, ali pitanje je da li bi bila izborena bez sudijske pomoći.

Igman-Rudar 1:0

Gradski stadion u Konjicu. Gledalaca 200.Glavni sudija j:Mirza Kazlagić iz Cazina. Pomoćnici :Edin Redžović i Alen Gluho (oba Sarajevo). Četvrti sudija: Haris Halkić iz Sanskog Mosta.Posmatrač suđenja : Nermin Paradžik (Goražde) . Delegat utakmice Dalibor Šantić iz Busovače.
Strijelci:1:0 Ojeda Nahuel Lucas (32.iz penala).
Žuti kartoni:Bajro Sahić, Mirza Šubo i Senad Kašić(Igman), Adis Goralija, Omer Musić, Faruk Gačan i Damir Bečak(Rudar).

IGMAN: Alija Jamaković,Berin Alić (od 72.Tarik Mušinović) Admir Fočo, Muhamed Omanović, Ojeda Nahuel Lucas, Benjamin Šehić (od 80.Maid Graho), Bajro Spahić, Bojan Mihajlović, Benjamin Lukomirak, Bakir Hota, Mirza Šubo(od 62.Senad Kašić). Trener: Fadil Hodžić.
RUDAR: Amir Bekan, Damir Bečak, Gabrijel Popović(od 67.Adi Bešić), Ermin Ajanović (od 79.Nermin Hadžić), Omer Musić, Adis Goralija,Faruk Gačan, Zlatan Imamović (od 59.Tarik Zukić), Adnan Hrelja, Fahrudin Kovač, Mirza Kovač. Trener:Bećir Mehanović.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u