KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Idući put neka Bosna dođe bolja i kvalitetnija

08.05.2017. - U cijelosti prenosimo saopštenje FK Rudar Kakanj povodom zadnje prvenstvene utakmice

rudargrb2

FK „Rudar“ kategorički odbacuje bilo kakvu umiješanost ili davanje naloga po pitanju ulaska i izlaska gostujućih navijača na stadion, tačnije to je stvar policije i agencija koje se brinu za bezbjednost i sigurnost prisutnih na stadionu.

Nije nevažno naglasiti da su gostujući navijači započeli sa provokacijama tako što su među domaće navijače bacili topovske udare i drugu pirotehniku još dok su bili izvan ograde stadiona, a što je sve konstatovano u zapisniku delegata utakmice.

Pogotovo nas iznenađuje da gostima iz Visokog nije poznato pravilo da gostujući navijači na svim terenima u BiH obavezno napuštaju stadion 15 minuta prije završetka utakmice, ovo naročito ako se zna da su navijači Rudara isto tako napuštali stadion u Visokom prije završetka utakmice prilikom svih zadnjih gostovanja. Isto tako napominjemo da je na posljednjoj utakmici igranoj u Visokom između ovih ekipa, bila zapaljena i bačena čizma „rudarka“ među navijače Rudara, te su bili izvrgnuti gađanju, pogrdnom skandiranju i uvredljivim transparentima, pa čak i grubom hapšenju i privođenju člana Uprave Kluba ujedno i člana IO NS FBiH, ali rukovodstvo Rudara se nije oglašavalo, iako smo imali kudikamo više razloga za to.

Uprkos svemu, ovom prilikom izražavamo iskreno žaljenje zbog povređivanja jednog gostujućeg navijača, te istom želimo što brži oporavak. U svakom slučaju ne opravdavamo i osuđujemo neodgovorno postupanje pojedinaca sa bilo koje strane oni dolazili, pa tako i navijača Rudara, te ćemo svakako ubuduće dodatno raditi sa našim navijačima kako se tako što ne bi ponavljalo.

Na kraju smatramo da ovim saopštenjem NK „Bosna“ želi skrenuti pažnju sa terena na dešavanja među navijačma, umjesto da se pozabave više nego lošim izdanjem svoje ekipe, koja nije pokazala gotovo ništa na terenu, a optimistično su medijski najavljivali svoju promociju u novog premijerligaša, što je prema prikazanom daleko ispod tog nivoa.

Svakako, želimo naglasiti da nam je uistinu žao što je mnogobrojna publika na stadionu ostala uskraćena za ozbiljnu igru jedne ekipe, te naše komšije iz Visokog pozivamo da prilikom narednog gostovanja u Kaknju, kad god to bude bilo, pokušaju prikazati bolju igru i na taj način doprinijeti da utakmice ovih rivala zadrže epitet derbija ne samo na tribinama, već i na terenu...

KakanjLive / rudarkakanj.ba

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u