KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Ibro Rahimić - Velež je moja moralna obaveza

26.09.2016. - Mladost ću pratiti i kada god budem mogao dolazit ću na utakmice, ali je Velež moja moralna obaveza, rekao nam je Ibro Rahimić, nakon što je sporazumno napustio kormilo Mladosti

mensa_ibraMensur Mušija i Ibro Rahimić, postigli dogovor u sporazumnom raskidu u Mladosti 

Razgovarali smo sa Ibrom Rahimićem, do prije nekoliko sati prvim trenerom i menadžerom Fudbalskog kluba Mladost. Ovaj fudbalski stručnjak je sporazumno prekinuo trenerski posao u jednom od najuspješnijh klubova u dosadašnjem toku ovogodišnje nogometne sezone.

"Hvala vam na korektnoj saradnji. Lijepo smo sarađivali.Mladost i ja smo se razišli dogovorom i preuzimam Velež jer to je moja moralna obaveza. Vrijeme provredeno u Doboju uvijek ću pamtiti i dolazit ću i gledat ću utakmice Mladosti kada god to budem mogao", rekao nam je u telefonskom razgovoru Ibro Rahimić, putujući ka Mostaru.

Poznato je da je na čelo Fudbalskog kluba Velež, došao Šemsudin Hasić, ali je isto tako poznato da je zajedno sa Mensurom Mušijom, koji je predsjednik Mladosti, u vlasničkom i upravljačkom odnosu u Hercegovinalijeku.

Dva vlasnika i menadžera iz farmaceutske industrije, očigledno je da imaju sličan odnos prema nogometu kao najsporednojoj stvari na svijetu, tako da ova činjenica objašnjava i riječi Ibre Rahimića koji je rekao da su “Predsjednici Veleža i Mladosti prijatelji i poslovni partneri i oni su odlučili o mojoj sudbini”.

Ko će biti trener Mladosti, još uvijek je otvoreno pitanje. Većina portala je najavila ili već potvrdila da je to Husref Musemić?

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u