KakanjLive | Srijeda, 30.09.2020. godine

I ove godine biblioteka u razrede

23.10.2018. - Gradska biblioteka u osnovnim školama i ove godine realizira projekat – Razredna biblioteka

SAM_5627
Fotografija sa prošlogodišnjeg uvođenja  Razredne biblioteke u OŠ "Hamdija Kreševljaković"

S ciljevima promoviranje čitanja knjige i razvoj kulture čitanja, te veće dostupnosti knjige Gradska biblioteka Kakaknj i u ovoj školskoj godini, realizira projekat Razredna biblioteka.
Projekt podrazumijeva: nabavku knjiga za djecu, dobno, tematski i žanrovski prilagođene djeci uzrasta prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole. Knjige se smješataju u učionicu, na prigodne police. Djeca će moći svakodnevno knjige pozajmljivati, nositi kući, čitati ih, samostalno ili sa roditeljima.

Korisnici Razredne biblioteke su Učenici jednog odjeljenja prvog i drugog razreda 4 / četiri / osnovne škola u Kaknju, roditelji djece koja će knjige nositi kući i najšira BH javnost putem medijske promocije programa.

U osnovnim školama „ Rešad Kadić“ Brnjic i „ Omer Mušić“ Brežani RAZREDNE BIBLIOTEKE bit će smještene u I razred. U osnovnim školama „Mula Mustafa Bašeskija“ i „Hamdija Kreševljaković“ u treći razred, a već postojeće RAZREDNE BIBLIOTEKE u I i II razredu biće obogaćene novim naslovima.
Prva posjeta s ciljem promoviranja i ustanovljavanja Razredne biblioteke biće u Osnovnu školu „ Rešad Kadić“ u Brnjicu, a tokom sedmice to će biti odrađeno i u ostalim školama.

Razrednu biblioteku vodit će učiteljica / učitelj, koja radi sa djecom, uz asistenciju jednog učenika. Njihov zadatak je izdavanje knjiga iz Razredne biblioteke i vođenje evidencije o čitanju. Uloga Učenika – Bibliotekara mijenja se svakih mjesec dana.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u