KakanjLive | Četvrtak, 28.01.2021. godine

Husref Musemić napustio kormilo Mladosti

01.06.2017. - Husref Musemić se danas oko 14 sati i službeno razišao sa ekipom dobojske Mladosti

Husref Musemić

Husref Musemić u narednoj sezoni neće voditi dobojsku Mladosti. Iza sebe Musemić (55) ima relativno uspješno sezonu, budući da je sa ekipom Mladosti ostvario historijski uspjeh za kakanjski fudbal, budući da je Mladost u polufinalu Kupa BiH poražena od ekipe Sarajeva. U domaćem prvenstvu Mladost je sezonu okončala na sedmoj poziciji sa 37 osovojenih bodova. Pod vodstvom Husrefa Musemića tim iz Doboja je krasila lijepa napadačka igra, za gol više i publika je zaista uživala u utakmicama Mladosti ove sezone.

Musemić je predsjedniku kluba Mensuru Mušiji danas oko 14 sati saopštio kako trenutno nije spreman da nastavi s radom, želeći najprije da se dobro odmori, čime je stavio tačku na zajedničku priču s Mladosti.

-Predsjednik kluba Mensur Mušija je uvažio moje zahtjeve, s obzirom da sam se u posljednje vijeme dosta potrošio. Prilično sam umoran, jer radim dvije i pol godine u visokom intenzitetu, prvo u Slobodi, pa onda u Mladosti. Razišli smo se na jedan korektan način i zahvaljujem se svima iz kluba na saradnji, kazao je sada već bivši trener Mladosti, Husref Musemić.  

Podsjećanja radi, Musemić je na kormilo Mladosti stigao u septembru prošle godine nakon što je klub napustio Ibro Rahimić koji se vratio u svoj Velež. U narednim danima ekipa Mladosti će predstaviti novog trenera, a iz Uprave ovog kluba nisu željeli govoriti o imenima. 

E.Škulj/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u