KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Hrustanović i Čago kandidati za juniorsku reprezentaciju BiH

07.01.2020. - U Trening centru NS/FS BiH u Zenici, od 03.do 06.januara 2020.godine održan je kamp U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine . Među dvadeserčetiri potencijalna kandidata za juniorsku reprezentaciji bili su i dvojica igrača Mladosti(DK): Anes Hrustanović i Safet Čago

safet_anesSafet Čago i Anes Hrustanović

Nakon što su prošle godine u juniorskoj reprezentaciji BiH debitovali Sedad Subašić i Ermin Ajanović, još dva Kakanjca našla su se na spisku selektora Slavena Muse. Riječ je o najboljim juniorima Mladosti, Anesu Hrustanoviću ( 13.03. 2002.) i Safetu Čagi (26.08.2002), koji su bili na prvom ovogodišnjem okupljanju u kampu U-19 reprezentacije, koji je održan u Trening centru NS/FS BiH u Zenici u vremenu od 03. do 06.janura 2020.godine.

Poziv selektora Slavena Muse je nagrada za njihov marljiv rad i uspješne igre u omladinskim selekcijama Mladosti, ali i nastavak kontinuiteta igranja u mlađim reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine. Anes Hrustanović je dosad odigrao deset utakmica za U-15 i U-17 reprezentaciju, dok je Safet Čago prvi poziv u reprezentaciju dobio 2016. godine i debitovao za U-15 selekciju u prijateljskim utakmicama protiv SAD-a i Hrvatske.

Riječ je o izuzetno talentovanim igračima, koji imaju sve predispozicije da postanu vrhunski igrači. Hrustanović je klasični vezni igrač, razigravač, dok Čago igra na poziciji krilnog i klasičnog napadača. Anes Hrustanović je najmlađi premijerligaški debitant. Potsjećamo, sa samo 16 godina 28. aprila 2018. godine debitovao kod trenera Zildžovića u prvom timu Mladosti protiv Borca u Banjaluci, a često je dobivao priliku i kod njegovih nasljednika, Elvedina Beganovića i Ibre Rahimića, čime je potvrdio svoj raskošni talenat.

Poziv u juniorsku reprezentaciju je nema sumnje veliko priznanje za ovu dvojicu mladića, ali i za njihove trenere u Mladosti, kao i Rudaru u čijoj su Školi fudbala započeli svoju nogometnu karijeru i kroz nastupe u predpionirima i pionirima skrenuli pažnju na svoj potencijal kojeg su potvrdili u omladinskim selekcijama Mladosti i reprezentativnim nastupima u pionirskim i kadetskim selekcijama.
Poznavajući njihov karakter, upornost i neupitno nogometno znanje, vjerujemo da će izboriti mjesto i u juniorskoj reprezentaciji BiH, što im je, kako kažu, životna želja!

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u