KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Hodžić zadovoljan pripremama na Ponijerima

04.02.2018. - Mislim da smo uradili dobru osnovu za ono što nas očekuje, a to je nadgradnja i uigravanje ekipe u naredne dvije faze, istakao je novi trener Rudara Fadil Hodžić

Stručni štab Rudara_ sportski direktor Mirnes Buza, prvi trener Fadil Hodžić i trener golmana Ismar Pojskić

Subotnjim prijepodnevnim treningom igrači Rudara završili su šestodnevne pripreme na Ponijerima. Stručni štab na čelu sa novim trenerom Fadilom Hodžićem imao je odlične uvjete da kvalitetno odradi ovu fazu priprema u kojoj je osnovni cilj bio homogenizacija ekipe i kondijcijska sprema.

Trener Fadil  Hodžić više je nego zadovoljan odrađenim poslom na Ponijerima na  kojima je bilo 26 igrača, od toga čak dvanaest zaštićenog godišta(ispod 21.godine,op.a),čime je definitivno počeo proces podmlađivanja igračkog kadra i realiozacije projekta  “Domaći,podmlađeni i bolji i  Rudar“.

-Prije svega, želim istaći da smo na Ponijerima imali veoma dobre uslove.Vrijeme je bilo idealno, kao i  ishrana i smještaj u Pansionu“Miki“. Mogu biti zadovoljan svim što su igrači odradili na Ponijerima. Bilo je naporno, ali su  to svi stoički podnijeli. Što je najvažnije, nije bilo ozljeda, pa čak ni prehlada.Atmosfera među igračima je sjajna, novajlije su odlično prihvaćene i brzo se aklimatizirale na novu sredinu. Imamo dosta mladih igrača koji se sve više  nameću radom i već sad mogu reći da će biti velika konkurencija za svako mjesto u timu.Mislim da smo uradili dobru osnovu za ono što nas očekuje , a to je nadgradnja i uigravanje u naredne dvije pripremne faze, istakao je trener Hodžić.

Naredne sedmice Zeleno-crni će trenirati na terenu s plastičnom podlogom na Kamberovića polju gdje će raditi na uigravanju linija i tima kroz međusobne susrete, a zakazana je i prva kontrolna utakmica za subotu 10.februara u Zenici protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Premda zimski  prelazni rok traje do 10.februara 2018.godine, izvjesno je da vodstvo kluba neće angažirati najavljena pojačanja u veznom i napadačkom redu i da će u nastavku prvenstva, koje počinje 3. odnosno 4. marta. Stručni štab računati na igrače koji su bili na pripremama na Ponijerima.

M.Komšo/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u