KakanjLive | Utorak, 20.04.2021. godine

Hodžić i Radović o duelu Rudara i Olimpika

28.07.2018. - Kakanjski Rudar i sarajevski Olimpik remizirali su (1:1) danas u prijateljskoj utakmici koja je igrana u Kaknju na stadionu Pod Vardom. Treneri oba tima imali su razloga za zadovoljstvo nakon ovog susreta.

 hodziczupca

-Olimpik je jedna od najboljih ekipa u ligi koja pretenduje na prvo mjesto i plasman u elitu. Nama je i cilj da igramo sa najjačima. Igrali smo sa Veležom, a evo danas i protiv Olimpika gdje smo pokazali da možemo biti ravnopravan protivnik na terenu. Petnaestak dana je do početka sezone i ima prostora za korekcije još nekih grešaka koje smo danas vidjeli. Drago mi je da su danas mladi momci danas opravdali ukazano povjerenje i da se na njih može ozbiljno računati. Konkurencija je ogromna i svako se bori za svoju poziciju i ja to od momaka i tražim. Drago mi je da momci teže agresivnoj igri na svaku loptu i da su odgovorni i disciplinovani, rekao je Fadil Hodžić a potom se osvrnuo na turnir u Župči:

-Nakon turnira u Vitezu cilj nam je da osvojimo i turnir u Župči. Sutra idemo na finalni meč u dobrom sastavu da pružimo svoj maksimum i pokušamo doći do nove pobjede na turniru. Nakon toga slijedi kratki odmor, a potom generalka sa Slavenom u Živinicama. Vjerujem da žemo spremni ući u novu sezonu.

radoviczupcaTrener Olimpika, Dragan Radović je kao i njegov kolega Hodžić imao razloga za zadovoljstvo nakon ovog meča.

 -Sjajna utakmica. Igrači oba tima trkački izuzetno raspoloženi. Na kraju remi iako smo imali više prilika. Rudar je pružio jako dobar otpor i ovo je prava provjera za moj tim. Provjera nam je odlično poslužila da vidimo gdje nam još ''škripi'' u timu i šta moramo popraviti do početka prvenstva, rekao je strateg tima sa Otoke, Dragan Radović a potom dodao:

-U novoj sezoni Prve lige FBiH nema kalkulcija, idemo po prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH.

Ekipu Rudara već sutra očekuje novi meč na turniru u Župči protiv mostarskog Veleža, dok će u generalci pred start nove sezone ekipa Fadila Hodžića igrati u Živinicama protiv ekipe Slavena.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u