KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Hodžić i Kovač žele trijumf protiv Olimpica

01.06.2018. - Sve oči ljubitelja Prve lige Federacije BiH će u subotu 2. juna biti uprte u dva susreta koji se igraju u Živinicama (Slaven – Sloga SH) i u Kaknju (Rudar-Olimpic) koji će odlučiti konačnog putnika u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. U trabou Rudara žele pobjedu kako bi se na najbolji mogući način oprostili od domaće publike.

DSC09849

Kakanjski Rudar će u posljednjem kolu ugostiti drugoplasirani Olimpic koji se nada pobjedi i eventualnom kiksu Sloge SH u Živinicama kako bi izborio plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Dok je ovo jedini scenario koji timu sa Otoke može donijeti plasman u elitni rang bh fudbala, ekipi Rudara ova utakmica nema rezultatski značaj, ali u taboru zeleno-crnih žele pobjedu kako bi se na najbolji mogući način oprostili od svoje publike.

-Pobjedom u Bihaću izborili smo i teoretski opstanak u prvoligaškom društvu, pa nam je susret protiv Olimpica prilika da pokažemo da možemo igrati i protiv najboljih prvoligaških ekipa. Atmosfera u ekipi je sjajna, svi momci su izuzetno raspoloženi i jedva čekaju duel. Nama je cilj da se pobjedom oprostimo od domaće publike na kraju sezone iako Olimpic očekuje kiks Sloge i želi pobjedom protiv nas napraviti senzaciju mi se nećemo unaprijed predati, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Fadil Hodžić i njegovi asistenti Šabić i Pojskić mogu računati na sve igrače pred duel sa sarajevskim timom, dok će susret u Kaknju propustiti igrači Olimpica Jusufbašić i Milović. Napadač Rudara Mirza Kovač vjeruje da njegov tim može do nove pobjede nakon trijumfa u Bihaću.

-Nakon važne pobjede u Bihaću koja nam je dala sigurnost i podigla samopouzdanje dočekujemo Olimpik koji još uvijek teoretski ima šanse za ulazak u Premijer ligu BiH. To je kvalitetna ekipa koja je pod imperativom pobjede, ali mi želimo odigrati što je moguće bolje i ostvariti pobjedu te tako potvrditi bodove iz Bihaća i na najbolji mogući način se oprostiti od naših navijača u ovoj sezoni, rekao je napadač Rudara Mirza Kovač pred subotnji duel.

Susret posljednjeg kola u sezoni između Rudara i Olimpika igra se u subotu 2. juna 2018. godine u 17:30 h na stadionu Pod Vardom. Pravdu na ovom susretu dijelit će Danijel Bojo (Kiseljak) sa pomoćnicima Silivio Bubalom (Mostar) i Almirom Bašićem (Bugojno), dok je četvrti sudija Jasmin Varupa (Travnik). Za delegata susreta imenovan je Mensud Drljević (Goražde), a posmatrač suđenja je Semir Kaplan (Stolac).

E.Škulj/Kakanjlive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u