KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Hodžić i Kovač zadovoljni igrom i pobjedom Rudara

12.08.2018. - Trener kakanjskog Rudara i strijelac jedinog gola u duelu sa Metallegheom Fahrudin Kovač imali su razloga za slavlje nakon što je Dario Karačić iz Čitluka označio kraj susreta u Kaknju.

Fadil Hodzic

Fadil Hodžić: Ovo je prepoznatljivi Rudar koji vrši pritisak na protivnika svih 90 minuta

Kakanjski Rudar je golom Fahrudina Kovača  u posljednjoj minuti savladao ekipu Metalleghea rezultatom 1:0 u prvom kolu nove sezone Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Tim Fadila Hodžića je dominirao tokom čitavih 90 minuta i stvarao brojne prilike, ali je do pobjede tek došao u samom finišu susreta. Strateg zeleno,crnih je imao razloga za slavlje nakon meča.

-Prije svega žao mi je šo je utakmica kasnila dvadesetak minuta jer momci su se bili ohladili. Bio je ovo težak meč protiv ekipe koja u svojim redovima ima mnogo iskusnih igrača sa premijerligaškim isksutvom. Ispromašivali se jesmo, ali drago mi je da je ovo prepoznatljivi Rudar koji vrši pritisak svih 90 minuta i stvara brojne prilike. Hvala Bogu na kraju smo zasluženo došli do pobjede šo je u ovom momentu i najvažnije. Vjerujem u ovu ekipu i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat ove sezone, rekao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Fahrudin Kovac

Fahrudin Kovač - strijelac jedinog gola na susretu

Nakon četiri godine izbivanja u zeleno-crni dres se vratio napadač Fahrudin Kovač i u svom prvom zvaničnom nastupu za Rudar donio svom timu pobjedu u samom finišu meča kada je pogodio na sjajnu asistenciju iskusnog Bajre Spahića.

-Ekipa Metalleghea je u Kakanj doputovala da se brani i pokuša osvojiti bod. Imali smo terensku inicijativu i nekoliko izglednih prilika i prava je šteta što ranije nismo uspjeli riješiti ovaj susret. Na kraju nam se naša upornost isplatila i postigao sam gol koji nam je donio tri boda. Drago mi je zbog gola nakon dugogodišnjeg izbivanja i nadam se da će ih biti još mnogo u ovoj sezoni, rekao je Fahrudin Kovač.

Rudar u drugom kolu Prve lige Federacije BiH gostuje povratniku u prvoligaško društvo, ekipi Novog Travnika.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u