KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Hodžić i Kobilica najavljuju dobru igru i pobjedu

07.03.2019. - U premijernom nastupu pred svojim navijačima u drugom dijelu prvenstva, Zeleno-crni za protivnika imaju ekipu Novog Travnika i kotiraju kao izraziti favoriti

BelminKobilica

Nakon duge pauze, koja je trajala više od četiri mjeseca, simpatizeri Rudara će u subotu imati prilike da na djelu vide Hodžićev sastav, koji je u pauzi prvenstva pretrpio neznatne promjene. Nažalost, pravo nastupa nema kvartet :Omer Musić, Mirza Kovač, Adnan Hrelja i Admir Fočo, kojima je kontroverzni Kenan Bajraktarević u Jajcu izrekao treće javne opomene, odnosno isključenje(Fočo,op.a.) i početna postava biće znatno izmijenjena i oslabljena.

Bez obzira na stanovite probleme,kada je u pitanju igrački kadar, trener Hodžić ima dovoljan broj kvalitetnih igrača i može sastaviti ekipu solidnu i potentnu koja će opravdati ulogu favorita i ostvariti pobjedu.

-Oslabljeni jesmo, ali to nije razlog da lamentiramo. Držim se one poznate devize, koga nema bez njega se može i mora. Oporavili su se Muris Filan i Belmin Čehajić,a Sedad Subašić odradio kaznu zabrane igranja jedne utakmice i oni će dobiti priliku i siguran sam biti adekvatne zamjene. Bitno je da igrači ozbiljno shvate utakmicu, da ne potcijene protivnika i da pruže ono što znaju i rezultat sigurno neće izostati. Očekujem dobru igru i našu pobjedu, kaže trener Rudara Fadil Hodžić.

Belmin Kobilica, koji je u Jajcu bio izložen grubostima i zbog lakše ozljede zamijenjen u poluvremenu, također očekuje da će njegova oslabljena momčad smoći snage da trijumfuje protiv Novog Travnika i proljetnu sezonu u Kaknju otvori s pobjedom.


-Sigurno nas očekuje teška utakmica protiv protivnika koji je na polusezoni pojačao igrački kadar kako bi obezbjedili opstanak. Vjerujem da neće doći sa bijelom zastavicom u Kakanj i da će pokušati da nas iznenade, ali mislim da smo mi dosta kvalitetniji i da naša pobjeda neće doći u pitanje.Nova tri boda su nam neophodna kako bi se priključili vrhu , što i jeste naš cilj u ovoj polusezoni. Od početka moramo ozbiljno shvatiti protivnika i od prve minute krenuti ofenzivno i nedozvoliti protivniku da napravi iznenadjenje. Ovo je naša prva domaća utakmica u ovoj polusezoni pa ovom prilikom pozivam navijače da nas podrže kao i uvijek , a ja mogu obećati da ih nećemo iznevjeriti, istakao je kapiten Rudara Belmin Kobilica.

Utakmica Rudar-Novi Travnik igra se u subotu 9.marta 2019.godine sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda, pomoćnici su Admir Hadžalić(Goražde) i Marko Grebenar (Livno). Čertvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine. Posmatrač suđenja Sead Jakić iz Mostara,a delegat utakmice Karlo Jurišić iz Posušja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u