KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Hodžić i braća Kovač očekuju novu pobjedu

08.09.2018. - Zeleno-crni u okviru petog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine dočekuju strarog rivala, momčad Čapljine i to je divna prilika da nastave pobjedonosnu seriju

Fadil HodžićFadil Hodžić

Nakon dobre igre i sigurne pobjede u komšijskom derbiju u Visokom, u redovima Rudara vlada optimistično raspoloženje uoči nedeljne utakmice protiv Čapljine. Atmosfera među igračima je izuzetno pozitivna,ali ne previše euforična jer svaki protivnik ima pobjedničke ambicije i oprez nije na odmet. To se može zaključiti i po izjavama trenera Fadila Hodžića i braće Fahrudina i Mirze Kovača, koji izražavaju respekt prema Čapljincima, ali vjeruju u svoju snagu i kvalitet i kako kažu, pobjeda ne smije doći u pitanje.

-Poslije dobre igre i tri osvojena boda u Visokom, ove sedmice radili smo dobro, podigli atmosferu i u velikom raspoloženju dočekujemo Čapljinu. Radi se o mladom timu, žilavom protivniku, ali naš kvalitet mora doći do izražaja i pobjeda neće izostati. Svi igrači su zdravi, konkurencija je velika jer se ozbiljno nameću iskusni Rizvanović i Čizmić, ali ja imam povjerenje u domaće mlade snage i poštujem pravilo da se ne mijenja tim koji pobjeđuje.Očekujem maksimalno zalaganje mojih igrača i podršku navijača,kazao je u najavi nedeljnog meča trener Rudara Fadil Hodžić.

kovacstarijiMirza Kovač

Braća Fahrudin i Mirza Kovač, koji bi trebali biti najveća opasnost po gol Čaplčjinaca, također očekuju dobru igru i nastavak pobjedonosne serije.

-Odlično smo startovali, nismo izgubili utakmice na zelenom terenu i to pokazuje našu snagu i kvalitet.Posebno me raduje pobjeda u Visokom jer smo dobili još veće samopuzdanje.Ova tri boda moramo potvrditi pobjedom protiv Čapljine i tek tad će dobiti na vrijednosti. Neće biti lako bez obzira što su loše startovali, ali su dobili Slaven i sigurno će vrebati šansu da nas iznenade. Pripremali smo se ozbiljno, kvalitetno radili tokom sedmice i uz maksimalno zalaganje kompletnog tima, vjerujem da naša pobjeda neće doći u pitanje, kategoričan je desnokrilni napadač Rudara Mirza Kovač, koji iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i vraća se u premijerligašku formu.

kovacmladjiFahrudin Kovač

I njegov mlađi brat, dvadesetdvogodišnji Fahrudin Kovač, smatra da je pobjeda u Visokom podigla potrebno samopouzdanje i da treba očekivati još bolje igre i rezultate.
-Dolazi nam Čapljina koja igra dosta čvrsto, ali mi smo favoriti i to ćemo potvrditi na terenu. Ne samo da ćemo dobiti Čapljinu već ćemo biti u vrhu. Koristim priliku da pozovem naše vjerne navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, a mi ćemo im se odužiti velikim zalaganjem, dobrom igrom i pobjedom, istakao je mlađi Kovač, predvodnik novog vala Rudarevih nada.
Utakmica Rudar-Čapljina , kao i sve ostale ovog kola, igra se u nedjelju 9.septembra 2018.godine sa početkom u 16 sati i 30 minuta.
Glavni sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda, pomoćnici: Admir Hadžavdić (Goražde) i Marko Grebenar(Livno). Četvrti sudija je Marin Pavlović iz Ljubuškog,a posmatrač suđenja Sead Hasanović iz Sarajeva.Delegat utakmice: Frano Klišanin iz Livna.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u