KakanjLive | Nedjelja, 29.11.2020. godine

HKD NAPREDAK - Obilježili 25 godina od obnove rada

13.06.2016. - Na obilježavanju obljetnice dodjeljene plakete predsjedniku Napretka prof. dr. Franji Topiću i monsinjoru Peri Jukiću

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Podružnica Kakanj proteklog vikenda je Đačkim koncertom obilježilo 25 godina obnove rada u Kaknju. Obnoviteljska skupština je održana 1991. , a kraj ovogodišnje školske godine je iskorišten da se prigodnim muzičkim stvralaštvom obilježi ovaj datum.

Predsjednik Uprave HKD Napredak monsinjor prof. dr. Franjo Topić bio je drag gost na ovoj obljetnici i tim povodm iz ruku predsjednika kakanjske Napretkove podružnice Josipa Gujića, primio  plaketu i umjetničku sliku Majka Tereze. I ovu priliku kao i mnogo puta do sada monsinjor Topić je iskoristio da govori o ljudskoj i moralnoj komponenti Napretka još od 1902. godine, onako koko je to nedavno kazivao i u Katoličkom tjedniku da je Napredak sav hrvatski, sav bosanski, sav hercegovački i sav ljudski.

Jednom od posebno dragih, a zapaćenih župnika, među katolicima u Kaknju monsinjoru Peri Jukiću, povodom ove obljetnice također je dodjeljena plaketa i umjetnička slika.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u