KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Himna FK Rudar u novogodišnjem ruhu

03.01.2017. - Novi aranžman dobro poznate Himne Rudara, koja je nastala još u vrijeme rata, odjenula je novo ruho za Novu godinu i nastavak navijačkog života na stadionu Rudara, drugim stadionima i u srcima svih koji vole Rudar

himnarudartx

Na isteku 2016. godine Udruženje građana Bazen Benat preuzelo je na sebe obavezu da snimi himnu FK „Rudar“, koja je nastala u periodu najtežih dana rata. Prvobitna himna, u to vrijeme, urađena je u prostorijama Radio Kaknja i kao takva tehnički i produkcijski nije zadovoljavala muzičke standarde. Bili su to osnovni razlozi da izvršimo redizajan ove navijačke pjesme i snimanjem modernim, ovovremenim tehnologijama, prilagodimo pjesmu današnjim standardima, rekao nam je autor i predsjednik UG Benat Kakanj, Mirsad Bajtarević.

U decembru mjesecu 2016. u studiju Samira Ćuškovića, ZenFest u Zenici snimljena je nova izvedba himne za FK Rudar, u kojoj su učestvovali vokalima: Martina Jozinović, Adi Huskić, Emina Bajtarević, te Mirsad Bajtarević autor teksta, muzike i aranžmana. Gitare je svirao Damir Huskić (Autostop), bas gitaru Denis Prkić i bubnjeve Edir Hadžić. Realizaciju projekta pomogao je Sportski savez Općine Kakanj.
Za naš „Rudar“ i za uspješnu novu sezonu i 2017. godinu, kliknite na HIMNA FK RUDAR KAKANJ.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u