KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Hičkokovska završnica u Gabeli

14.03.2016. - Bili smo na domaku pobjede,ali su domaći imali više sreće i koncetracije u finišu. Čestitka Općinskog načelnika za borbenost i zalaganje u Gabeli

nijazkapoNijaz Kapo: Čestitam igračima, igrali su hrabro i dobro. Razočarani smo zbog gubitka već osvojenih bodova, morali smo biti skoncentrisani do zadnje sekunde

Bili smo na domaku pobjede,ali su domaći imali više sreće i koncetracije u finišu. Uzrok poraza moramo tražiti u svojim redovima jer smo imali sve uvjete za igru što nije bio slučaj na prethodnim gostovanjima u Gabeli,ističe trener Nijaz Kapo.

Bez obzira što je ekipa Rudara odigrala tako nadmoćnu partiju protiv tradicionalno neugodnog protivnika, „Zeleno-crni“ su razočarani i pognute glave napustili teren „Podavale“. Utakmica je odigrana bez naboja, u jednom pozitivnom ozračju,što nije bio slučaj na prethodnim gostovanjima u Gabeli. Kada se činilo da će „Zeleno-crni“ po prvi put slaviti u Gabeli , domaći su se trgli i u posljednja tri minuta postigli dva gola i došli do pobjede. GOŠK je slavio u triler završnici, kakvu malo ko pamti ! Bila je to doista Hičkokovska završnica u kojoj su više sreće i koncetracije imali domaći nogometaši koji su izjednačili u 89.a pobjedonosni pogodak postigli u drugoj od tri minute sudijske nadoknade.

Umjesto da dotuku grogiranog protivnika i materijaliziraju svoju dobru,organiziranu i sadržajnu igri, izabranici trenera Kape ostali su bez bod(ov)a !

-Dugo sam u nogometu, ali ovako nešto još mi se nije dogodilo, niti sam vidio i zapamtio.Cijelo vrijeme smo bili nadmoćniji, imali veći posjed lopte, prilike da udvostručimo vodstvo i umjesto da mirno privedemo utakmicu kraju, vlastitim pogreškama dozvolili smo protivniku da nas kazni. Uzrok poraza moramo tražiti u svojim redovima, jer kao nikad dosad,ovaj put smo u Gabeli imali sve uvjete za igru, od veoma kvalitetnog terena, izuzetno korektnog domaćina , do objektivnog suđenja. Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, srčano su se borili, prikazali kvalitetnu igru, ali pad koncetracije u posljednjim tenucima koštao nas je poraza, istako je trener Rudara Nijaz Kapo, kojem, kako kaže, odavno nije teže pao poraz njegove ekipe.
Da mladi Sarajlija Dino Hasković(1995) nije u 90+2. minuti iz gužve savladao Bojana Jovića,igrači Rudara bi bili nagrađeni za dobru igru i potvrdili napredak koji su iskazali u prva dva proljetna nastupa. Ako ovako nastave igrati vratit će se i publika na Vardu, što bi bila prava pobjeda i najjasniji znak dobrog puta najstarijeg kakanjskog sportskog kolektiva.

nermin-rudar

Nermin Mandra: Čestitka upravi, stručnom štabu i igračima FK “Rudar” Kakanj

Nakom sumiranja utisaka sa utakmice NK GOŠK –FK Rudar u kojoj su naši fudbaleri izgubili u sudijskom nadoknadi, igračima i upravi FK “Rudar” Kakanj čestitam na pokazanom zalaganju i borbenoj igri u Gabeli. Samo je sportska sreća presudila da se “Rudar” vrati iz Gabele bez bodova, ali bez obzira na to vrijedi istači činjenicu da je i u ovoj utakmici, kao i meču sa NK “Budućnost” Banovići, na sportskoj nogometnoj sceni nastupio jedan novi “Rudar”, bolji, poletniji, efikasniji…

Na utakmici u Gabeli “Rudar” je pokazao odličnu igru, borbenost, zalaganje, kakanjska publika je također bila odlična, sve je dobro funkcionisalo, osim nepredvidivog faktora sportske sreće.

Dakle, novi, reformisani i resetovani “Rudar” porazom u Gabeli zasigurno nije iznevjerio očekivanja kakanjske sportske javnosti. Novi pristup igri i zeleno-crnom dresu već je pokazao rezultate, a vjerujemo da će tako biti i u nastavku sezone, istakao je Općinski načelnik Nermin Mandra,inače predsjednik Skupštine Rudara, koji je prisustvovao susretu u Gabeli.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u