KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Heaven bend promovisao pjesmu i spot-Lažu te

01.11.2016. - Poslije šest godina zajedničkog djelovanja Heaven bend, sa frontmenom Vedranom Tomičićem predstavio autorski prvijenac pod nazivom “Lažu te”

haven_lazute

Još jedan muzički proizvod večeras je stigao iz Kaknja. Riječ je o prvom autorskom djelu grupe koja već šest godina samostalno ili u saradnji sa već afirmisanim pjevačima nastupa širom BiH. Riječ je o pjesmi Lažu te, za koju je u kakanjskoj radionici za video produciju Frame, urađen i spot. Kakanjcima su i pjesma i spot premijerno predstavljeni večeras u Cafeu Nur.

Lider benda Vedran Tomičić kaže da je riječ o ljubavnoj pjesmi, savremnog zvuka. Cijela je odsvirana uživo, bez ikakvih semplova i programiranja, što je danas rijetkost, ističe Tomičić. Pored toga ne zaboravlja podršku sponzora koji su omogućili nastanak i pjesme i spota.
Muzički dio studijskog posla odrađen je u Amadeusu kod Marina Meštrovića, na bubnjevima Adnan Teskeredžić, bas gitara, Lordan Muzaferija, klavijature Senko Salihbegović, buzuki Almir Hukelić - Aka, prateći vokali Mensura Bajraktarević.

Muziku, tekst i aranžman pjesme, Lažu te, sa pjevanjem, potpisuje frontmen grupe Vedran Tomičić.

Redateljske, snimateljske i montažerske poslove na spotu odradila je kreativna i profi ekipa “Frame” iz Kaknja.Kamera Sedin Kobilica, montaža: Adnan Kadić, rasvjeta: Adnan Kadić i Sedin Kobilica, Behind the Scenes: Almir Kuburić, Nezir Begić, make-up: Minela Mandžuka i model, Antonia Vučić.

Heaven bend je sa ovom pjesmom najavio vlastitu produkciju, jer su u dosadašnjem repertoaru izvodili obrade narodnih pjesama u pop-rok stilu. Pored toga ostvarili su veoma uspješnu saradnju sa Enesom Begovićem i Denialom Ahmetovićem.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u