KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Haris Dilaver potpisao za grčki Platanias

09.07.2016. - Prvi strijelac Mladosti potpisao je dvogodišnji ugovor sa grčkim superligašem ,ekipom Platanias F.C, o čijim detaljima će javnosti biti upoznata na predstavljanju u ponedjeljak

dilaver_sarajevoHaris Dilaver

Više nema dilema. Haris Dilaver, prvi strijelac Mladosti, karijeru nastavlja u Grčkoj. Dvadesetšestogodišnji Zeničanin, koji je punu aformaciju doživio u Mladosti, potpisao je  ugovor sa ekipom Platanias F.C. koja je prošlu sezonu zavšrila na  9. mjestu grčke Super lige. Dilaver je bio na meti brojnih domaćih i inozemnih klubova.Grčki Platanias bio je najkonkretniji .
-Prošao sam ljekarske preglede i potpisao dvogodišnji ugovor, bilo je sve što nam je iz Atine javio Haris Dilaver, koji će u ponedjeljak biti predstavljen javnosti,kada će moći detaljnije govoriti o transferu.

Podsjećamo, Haris Dilaver je nogometnu karijeru počeo u zeničkom Čeliku. Dvije godine nosio je dres NK Vitez s kojim je ušao u Premijer ligu. Isti i još značajniji uspjeh ponovio je sa Mladosti (DK) koju je majstorskim pogotkom u „majstorici“ protiv GOŠK-a uveo u elitno nogometno društvo Svoje golgeterske sposobnosti potvrdio je i u Premijer ligi sa 11 pogodaka i jedan je od najzaslužniji za sjajne igre i rezultate Mladosti u debitantskoj premijerligaškoj sezoni.

Ovo je prvi transfer kojeg je ostvarila Mladost i on će ući u historiju kluba.Detalji transfera nisu poznati,ali je izvjesno da su zadovoljne obe strane, igrač i klub, odnosno upravo onako kako su dogovorili Haris Dilaver i Mensur Mušija.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u