KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Hajrudin Zekić-kandidat SBiH za općinsko vijeće

12.11.2020. - U nedjelju 15. novembra, Kakanjke i Kakanjci će birati 30 budućih članova Općinskog vijeća Kakanj između 311 kandidata. Jedan od njih je Hajrudin Zekić, na listi Stranke za BiH pod rednim brojem 3.

zekasbih

Opredjeljenje za članstvo u Stranci za BiH govori o njegovoj ljubavi prema domovini i o ličnom doživljaju Bosne i Hercegovine kao cjelovite, jedinstvene, slobodne države, komotne za život svih njenih građana bez obzira na različitosti koje nas trebaju više spajati nego razdvajati. Želeći život u takvoj državi, u borbi za takve ideale, teško je ranjen na Vozućkom ratištu, pokušavajući iz minskog polja izvući već ranjenog saborca. Ući u minsko polje da bi pomogao drugome, znači da vas Zeka, kako od milja zovu Hajrudina, nikada neće ostaviti. 

Nikada neće iznevjeriti, uvijek spreman da se bori za ljude i ravnopravnost među ljudima. Sve svoje ratne godine i sve svoje ratne dane Zeka se borio za Bosnu i Hercegovinu. U toj borbi istrajava djelovanjem u Stranci za Bosnu i Hercegovinu, i nikada nije bio član nijedne druge partije i nijedne druge stranke. Dosljedan i principijelan. Smatrao je i nikada nije promjenio stav da domovinu treba graditi po mjeri svih i za sve i od najmanjih društvenih jedinica. Prvo iz porodice, iz kućnog savjeta, iz mjesne zajednice, iz škole, iz sportskog kluba, iz komšiluka... Treba to raditi djelujući bez obzira na ograničenja koja mogu biti lične ili kolektivne prirode. Hajrudin Zekić je pokazao da tako zna raditi bez obzira što je osoba sa invaliditetom i da tako može djelovati i u Općinskom vijeću.
Kao istaknuti humanitarac, pripadnik ABiH-RVI 70%, sportista i sportski radnik, nagrađen je i Petnaestoaprilskom nagradom – Zahvalnicom Općine Kakanj. Proglašen je i za najuspješnijeg sportskog radnika u Bosni i Hercegovini za sportove osoba sa invaliditetom.

Niz je razloga da Hajrudin Zekić bude čovjek koji će kao vijećnik u Klubu vijećnika Stranke za BiH nastaviti davati prijedloge za unaprjeđenje i poboljšavanje kvaliteta života u Kaknju. Radio je to i do sada prijedlozima koji su uvršteni u Programske ciljeve Stranke za BiH 2020-2024. Odnose se na projekte kontinuiteta i o tome možete čitati na facebook profilu, klikom Ovdje, kao i o novim idejama i projektima za unaprjeđenje kvaliteta života.

Kako je spriječan da uživo kontaktira sa ljudima, s obzirom da je pozitivan na COVID-19, već desetak dana Hajrudin kao kandidat za vijećnika održava svoje prijateljske veze posredstvom fejsbuka.

Do trenutka izolacije bio je na terenu. Razgovaro sa mještanima u niz naselja, upoznavao se sa njihovim potrebama i realno govorio o mogućnostima koje kao vjećnik može odrađivati. Pred nedjelju, izborni dan, kaže: „Pozivam stanovnike Kaknja, iz svih područja, iz svakog naseljenog mjesta da u što većem broju izađu na izbore. Neka volja građana pobjedi, a između 311 kandidata za Vijeće, vjerujem da je moguće izabrati do sada najbolji sastav, jer ni kandidata nikada nije bilo više“.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u