KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Guzina ponovo junak Mladosti

18.05.2019. - Dobojska Mladost je golom Gedeona Guzina slavila na Tušnju sa minimalnih 1:0 i došla na sedmu poziciju sa 40 osvojenih bodova

mladostttttTuzlanska Sloboda i dobojska Mladost odigrali su dobar meč na Tušnju. Prvi prijete gosti preko Fanima, ali odličan udarac igrača Mladosti zaustavlja prečka. Uslijedio je potom nešto bolji period igre domaćeg tima. U 18. minuti iz dobre prilike nije uspio pogoditi Vidović, a u 29. minuti zicer je ispustio Smajić pred golom Bukvića i na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

Već u prvom napadu u drugom dijelu susreta Guzina pogađa stativu, a u 50. minuti matira Azira Muminovića za 0:1 na asistenciju Mattiasa Fanima. Novu dobru priliku gosti su imali u 69. minuti. Atajić je izveo slobodan udarac, ali je Muminović "skinuo" udarac igrača Mladosti ispod prečke. Nakon prekida u 74. minuti glavom je pokušao i Isaković iz neposredne blizine gola Muminovića, ali neprecizno.

Dobru akciju domaćih igrača nije krunisao Čivić. Njegov udarac sa deset metara odlazi pored lijeve stative Bukvića. Ubačaj Čivića u 83. minuti ne koristi Vidović koji sa pet metara glavom šutira pored gola Mladosti. Sloboda je imala novu odličnu priliku preko Salihovića, ali njegov udarac sa pet metara brani Bukvić i donosi svom timu zasluženu pobjedu.

Ovo je bila druga pobjede Mladosti u nizu, a jedanaeste u sezoni. U posljednjem kolu ove sezone Mladost će na domaćem terenu ugostiti Krupu.

SLOBODA – MLADOST 0:1 (0:0)

Stadion Tušanj. Sudije: Zoran Grbić (Prijedor), Radislav Kačavenda (Gradiška), Sreten Udovičić (Prijedor), Dragan Petrović (Banja Luka) Delegat: Mirko Milošević (Zvornik)
Žuti kartoni: Čivić (Sloboda), Bojo, Fanimo i Muslimović (Mladost)
Strijelci: 50. min. Gedeon Guzina (0:1)
SLOBODA: Muminović, Adžem, Husejinović, Baraban (60.min. Livančić), Smajić (60. min. Pršeš), Ivetić, Beganović (67 min. Salihović), Vidović, Čivić, Hadžanović, Ignjatović. Trener Zlatan Nalić.
MLADOST: Bukvić, Hreljić, Fanimo (81. min. Biber), Welbeck, Guzina (78. min. Muslimović), Anđušić (79. min. Nikolić), Marković, Bojo, Vehab, Atajić, Isaković. Trener Elvedi Beganović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u