KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Gradiška ponovo bolja od Rudara

08.02.2016. - U derbiju 14.kola Premijer lige BiH kuglaši Gradiške bili uspješniji od Rudara i pobijedili sa 6:2

dundic_besic Dinko Dudnić i Muamer Bešić

Susret trećeplasirane Gradiške i četveroplasiranog Rudara donio je dosta uzbuđenja.Na kraju su slavi domaći kuglaši koji su ovom pobjedom „ovjerili“ treće mjesto jer su umakli našim kuglašima za četiri (ne)dostižna boda. Bio je to šesti ovosezonski poraz jgrača Rudara, koji igraju toplo-hladno i nikako da stabiliziraju formu.

Domaći su već u prvom paru stekli prednost, što je, nažalost,susret odvelo u neželjenom pravcu jer su dva ključna Rudara Amar Alagić i Dinko Dundić ostali bez poena. Istina, domaći su oba poena osvojili s(p)retno, što pokazuje i ukupna razlika nakon prve serije od samo 14 ćunjeva prednosti u korist Gradiške. U drugoj izmjeni za Rudar su nastupili Vedad Karzić i Nermin Hrustemović, koji je veoma dobro odigrao još jednu dobru partiju i donio prvi poen Rudaru, dok je Karzić u samom finišu izgubio poen od Vajkića, tako da je Gradiška vodila sa 3:1 prednost za još 11 čunjeva.

U posljednjoj izmjeni Rudaru su bila potrebna oba poena i stizanje razlike u čunjevima. Muamer Bešić je krenuo fantastično i već nakon pola puta stigao čunjeve, dok je Turudija bio u grčevitoj borbi protiv Andrića za neophodni poen. Na kraju se to nije ostvarilo.Bešić je osvojio poen, ali Turudiji to nije pošlo za rukom i konačan rezultat od 6:2 za Gradišku odraz trenutnog stanja, odnosno veće koncetracije njenih igrača. Najbolji pojedinac susreta bio je Muamer Bešić sa 602 oborena čunja.Istakao se i Nermin Hrustemović sa 592 oborena čunja, dok je kod domaćih najbolji bio Tatić sa 578 oborenih čunjeva. 

Rudar u narednom kolu igra na domaćem terenu protiv ekipe Vogošće.

Rezultati 14. kola: Sloboda - Međugorje 5:3, Hercegovac - Revita 1:7, Ada NB – Zrinjski( Mo) 7:1, Borac – Zrinjski( Lj) 6:2, Vogošća - Kozara 3:5 i Gradiska - Rudar 6:2.

Tabela: 1. Revita 39, 2. Sloboda 30, 3. Gradiška 28, 4. Rudar 24, 5. Međugorje 24, 6. Borac 24, 7. Zrinjski (Lj) 22, 8. Zrinjski (Mo) 15, 9. Ada NB 14, 10. Kozara 13, 11. Vogošča 8 ,12. Hercegovac 7 bodova.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u