KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Golijada u remiju Bosne i Mladosti

14.07.2016. - Prijateljska utakmica između Bosne i Mladosti protekla je u zanimljivoj i gri u kojoj je postignuto čak osam pogodaka i na kraju završena bez pobjednika(4:4)

IMG_7859
Nakon četiri uzastopne pobjede(Željezničar, Olimpic,Borac i Bosna Sema), igrači Mladosti u Visokom su naišli na izuzetno raspoloženu ekipu Bosne i ostvarili polovičan uspjeh. Utakmica je posebno bila zanimljiva i efikasna u prvom poluvremenu u kojem je postignuto čak pet pogodaka.

Strijelci za Bosnu bili su Mujezinović, Idriz Džafić i Porča, dok su Amira Bekana savladali Anel Husić i Sinan Ramović. Treneri Dedić i Rahimić startovali su s najjačim postavama.Kod Bosne su igrala trojica donedavnih igrača Rudara ; Adis Goralija, Idriz Džafić i Belmin Čehajić, te mladi Fahrudin Kovač, koji je protekle sezone branio boje Radnika iz Hadžića(jesenji dio) i Metalleghe BSI(proljetni dio).Ostavili su zapažen utisak,kao i na prethodne dvije utakmice protiv Metalleghe BSI i Sarajeva i izvjesno je da će imati povjerenje trenera Faruka Dedića.

Sastavi iz prvog poluvremena;
Bosna: Bekan, Hrvat,, Goralija,Papaz, Beširević, Čulov, Čehajić, I.Džafić,Mujezinović, Porča i F.Kovač. Trener;Faruk Dedić.
FK Mladost(DK): Hadžić, Galić, Karahmet, Isaković, Musić, Brkić, Hodžić, Ramović, Rizvanović, Husić i Sušić.Trener:Ibro Rahimić.

U nastavku su oba trenera šansu pružila i ostalim kandidatima.Golovima Miće Kuzmanovića i Nemanje Asanović Mladost je izjednačila rezulat ,dok je strijelac za Bosnu bio Mahmić.

Utakmicu je vodio Mirza Zubić,koji je dosudio čak tri penala.

Narednog vikenda Mladost će s kombiniranim timom igrati na memorijalnom turniru „Galib Mujičić“ u Vitezu, dok će prva postava u nedjelju 17.jula gostovati u Širokom Brijegu i odmjeriti snage sa istoimemenim premijerligašem. Bit će to generalka uoči početka nove sezone i gostovanja kod novog člana BHT Premijer lige, ekipe Krupe iz Krupe na Vrbasu kod Banjaluke.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u