KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Gluha svadba na daskama Doma kulture

08.02.2016. - Predstava Bosanskog narodnog pozorišta “Gluha svadba” na programu je 12.2.2016. u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19:00 sati

gluhasvadbaAnsambl predstava "Gluha svadba" nesumnjivo će nasmijati publiku i to uz mnogo dobrog ritma trubača, svjetlosnih efekata, savršene glumačke igre, komičnih životnih situacija i još puno detalja koji će krasiti ovu predstavu.

Ovaj pozorišni hit bavi se sudbinom čovjeka na čija se leđa gomilaju silni problemi, ali on, uprkos svemu, traga za slobodom, srećom i ljubavi. Priča je o svakodnevnom životu, ali je predstavljena kroz crni humor koji će ukazati ljudima da su snažni i da se mogu braniti od slabosti društva.
Pozorišna predstava “Gluha svadba” ne daje odgovore, nego postavlja pitanja. Mnogo je takvih pitanja, a tiču se vlasti, osvete, čovjekove potrebe za moći, potrebe da sačuva svoje dostojanstvo i tako dalje.
Pozivamo vas da se smijete, ali i da o svemu tome razmislite. Budućnost je, ipak, u rukama „malog“, „običnog“ čovjeka.

Režija: LAJLA KAIKČIJA
Scenski pokret i koreografija: THOMAS STEYAERT
Scenografija i kostimografija: SABINA TRNKA
Autor muzike: IGOR KASAPOVIĆ
Dramaturgija: HASAN DŽAFIĆ
Asistent režije: MUHAMED HRUSTANOVIĆ
Producent: HAZIM BEGAGIĆ
Inspicijentica: SABINA GLOGOVAC

Igraju

SELMA MEHANOVIĆ, NUSMIR MUHAREMOVIĆ, MUHAMED BAHONJIĆ, MILENKO ILIKTAREVIĆ, FAKETA SALIHBEGOVIĆ-AVDAGIĆ, URANELA AGIĆ-BURINA, LANA DELIĆ,SAŠA HANDŽIĆ, SABINA KULENOVIĆ, ENES SALKOVIĆ, IŠTVAN GABOR, MIROLJUB MIJATOVIĆ, ADIS MEHANOVIĆ, ZLATAN ŠKOLJIĆ, SELMA ĆOSIĆ, IGDA JARIĆ / LAMIJA PRGUDA, EDIN BEGOVIĆ, ALMIR PEKMEZ, ZANIN BERBIĆ

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u