KakanjLive | Petak, 22.01.2021. godine

Gimnazijalci se plasirali na federalno takmičenje

19.03.2019. - Kakanjski gimnazijalci briljirali na kantonalnom takmičenju iz matematike. Rajza Selimović prva je u kategoriji četvrtih razreda, Marija Grgić drugoplasirana u kategoriji drugih razreda. Svi kakanjski gimnazijalci se plasirali na federalno takmičenje

gimnazijalcimatematika
Na XXIV kantonalnom takmičenju iz matematike koje je održano u subotu 16. marta 2019. godine u Mješovitoj srednjoj školi “Hazim Šabanović” Visoko učenici Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj ostvarili su izvanredne rezultate i prvi put u historiji škole svi se plasirali na federalno takmičenje.

Najbolje rezultate ostvarili su Rajza Selimović koja je u kategoriji četvrtih razreda osvojila prvo mjesto i Marija Grgić koja je u kategoriji drugih razreda bila drugoplasirana.

Amar Begovac je u kategoriji četvrtih razreda osvojio četvrto mjesto. Četvrto mjesto je u kategoriji trećih razreda osvojila i Zerina Jašarspahić.

U kategoriji prvih razreda Hana Šolbić je zauzela peto mjesto, a petoplasirana u kategoriji trećih razreda bila je Ajša Trako.

Učenicima koji su ostvarili odlične rezultate na kantonalnom takmičenju i profesoricama Amini Arnaut, Almiri Muminović i Senadini Ljubović upućujemo srdačne čestitke.

Federalno takmičenje će biti održano 30. marta na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u