KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Generalka Rudara u Živinicama protiv Slavena

03.08.2018. - Fudbaleri Rudara u subotu će u Živinicama odigrati “generalku” pred početak nove sezone u Prvoj ligi Federacije BiH u kojoj su jedini bili sudionici svih 16 dosadašnjih sezona

rudarnovasezona
Zeleno-crni će u subotu gostovati u Živinicama, a za protivnika će imati prvoligašku ekipu Slavena, koja je jedina uz Slogu iz Siminog Hana prošle sezone u oba meča bila uspješnija od Rudara. Gostovanje u Živinicama je još jedna prilika za trenera Fadila Hodžića da se uvjeri u kvalitet igračkog kadra i definira postavu s kojom će nastupitu u premijernom meču protiv Metalleghe BSI naredne subote u Kaknju.

Prije utakmice će uslijediti svečano otvaranje novoizgrađene zapadne tribine , koja je izgrađena uz pomoć navijača u akciji „jedan navijač-jedna stolica“.
-Prihvatili smo poziv prijatelja iz Živinica da uveličamo njihovu proslavu povodom generalne rekonstrukcije terena i novoizgrađene zapadne tribine.Bit će ovo ujedno naša generalka uoči starta u novoj sezoni i prava prilika da modeliramo sastav koji ćemo suprostaviti Jajčanima na otvaranju sezone u Kaknju, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić, koji će u Živinicama koristiti usluge igrača koji su u dosadašnjim kontrolnim utakmicama izborili mjesto u takmičarskoj ekipi.

Podsjećamo, Zeleno-crni su su tokom pripremnog perioda odigrali sedam kontrolnih utakmica na kojima je stručni štab šansu pružio svim potencijalnim kandidatima, među kojima je bilo dosta novih imena, posebno kad je riječ o mlađim igračima. Premda rezultati nisu bili u prvom planu, bilans je zadovoljavajući jer su ostvarene dvije pobjede(FK Vitez i Mladost Župča), tri remija (dva protiv Novog Travnika i Olimpika), te dva poraza od Veleža.

Ako je suditi po prezentiram igrama i postignutim rezultatima, može se očekivati pomak u odnosu na prethodnu sezonu i da će Zeleno-crni biti među vodećom četvorkom, što bih zadovoljilo ambicije čelnika i struke Rudara, ali teško i navijača koji uvijek traže mnogo više od ostvarenog u proteklih šesnaest (16) prvoligaških sezona.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u