KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Gafurović-Vrijeme je da i nama krene

04.11.2016. - Nakon četiri uzastopna poraza Zeleno-crni gostuju u Bihaću gdje su zadnji put slavili u jesen 2013.godine pogotkom Seada Bande.Kapiten Zlatan Gafurović priželjkuje pozitivan rezultat i izlazak iz rezultatske krize kakvu ne pamti

tekst

Posljednji neuspjesi uzdrmali su redove najstarijeg kakanjskog sportskog kolektiva, koji očito preživljava teške dane. Kada su nakon devet odigranih kola bili jedini bez poraza, činilo se da će jesenjski naslov nakon ravnih deset godina(sezona 2006/2007) ponovo prezimiti u Kaknju. Poraz u komšijskom derbiju, u kojem je Bosna slavila u posljednjih osam minuta, šakantno je djelovao na Beganovićeve izabranike koji su serijom poraza došli do diobe sedmog mjesta sa bihaćkim Jedinstvom, protiv kojeg će na posljednjem ovojesenjem gostovanju pokušati da izbjegne još veću blamažu.

I dok Zeleno-crni iz kola u kolo padaju sve niže, Bišćani se polako, ali sigurno dižu. Ništa ne bi bilo neobično da Rudar nije u prvenstvo ušao sa sedam pojačanja !?, dok je Jedinstvo ostalo skoro bez pola tima i spas potražilo u domaćim mladim snagama koje s klupe predvodi debitant, eks reprezentativac Safet Nadarević.

Susreti između Rudara i Jedinstva oduvijek su bili zanimljivi i rezultatski neizvjesni, posebno ovi poslijeratni u kojima su više uspjeha imali Bišćani. Rudar je posljednji put u Bihaću slavio pod vodstvom trenera Milomira Odovića u jesen 2013.godine, kada je strijelac bio crnogorski internacionalac Sead Banda. Da li se taj podvig može ponoviti tri godine kasnije, teško je reći jer igre koje pružaju izabranici trenera Beganovića nisu na razini kvaliteta tima i to najviše boli pristalice Rudara. Ovaj sastav može i mora pružati više, igrati bolje, mišljenje je boljih poznavalaca Rudarevih (ne)prilika,ali i igrača, što priznaje i kapiten Zlatan Gafurović.

-Ne može se reći da se igrači ne zalažu i bore. Zapali smo u krizu rezultata i normalno da snosimo odgovornost. Teško dajemo golove,a sve češće primamo iz pogrešaka, koje se ne bi smjele dešavati ovako iskusnim igračima. Vrijeme je da i nama krene.Pozitivnim rezultatom u Bihaću i pobjedom protiv Bratstva u posljednjem kolu bar donekle bi spasili sezonu i s većom nadom dočekali proljetni dio u kojem imamo daleko povoljniji raspored, istakao je kapiten Rudara Zlatan Gafurović, jedini prvotimac koji je bio sudionik svih dosadašnjih 15 prvoligaških sezona.

Utakmica Jedinstvo-Rudar igra se u subotu 5.novembra sa početkom u 13 sati i 30 minuta.Glavni sudija je Jasmin Varupa iz Travnika, pomoćnici: Oliver Žilić(Vitez) i Ladislav Tulić(Novi Travnik). Četvrti sudija je Danijel Bojo iz Kiseljaka. Delegat utakmice je Emir Mujkanović iz Lukavca,a posmatrač suđenja Pero Buhovac iz Mostara.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u